fbpx Cazinski malonogometaši nadigrali “Mostarske kiše”

Cazinski malonogometaši nadigrali “Mostarske kiše”

Home

Cazinski malonogometaši nadigrali “Mostarske kiše”


Sinoć u sportskoj dvorani u Cazinu sa početkom u 20.00 sati odigrana je utakmica šestog kola II lige malog nogometa u Federaciji Bosne i Hercegovine, u kojoj su domaćini borbenom igrom svojih  igrača dobili utakmicu rezultatom 5:2. Bila je to utakmica, u kojoj su u prvom poluvremenu domaći igrači imali nekoliko zrelih prilika, od kojih su iskoristili jednu, kada je Misaljević izvanrednim udarcem doveo svoju ekipu u vodstvo. Esad Crnalić izjednačio je u 14. minuti utakmice, kojim rezultatom se otišlo  na odmor.

U drugom poluvremenu sa dva izvanredna gola Ćoralića, kao i golove Mizića i Misaljevića domaći igrači su rutinski priveli utakmicu kraju.

Publika zapljeskala bombama Ćoralića i Misaljevića:

Iako je teško izdvojiti najboljeg pojedinca na sinoćnoj utakmici, zasigurno su to kod domaćih igrača bili sinoć izvanredni Ćoralić i Misaljević, koji su sa, po dva vrhunska gola prisilili stotinjak navijača da zapljeskaju „bombama“ koje su završile iza leđa gostujućeg golmana. Pored postignutih golova, ova dva igrača odlično su odradili odbrambene zadaće, posebno prilikom zaustavljanja njihovog najboljeg i najiskusnijeg igrača Esada Crnalića, kojeg je u drugom poluvremenu odlično zaustavio Ćoralić.

Ovom pobjedom domaći nogometaši uspjeli su zauzeti drugu poziciju sa četiri pobjede i dva poraza, odmah iza malonogometaša „Starog grada“ Mostar, koji imaju stopostotan učinak. U narednom kolu snage će odmjeriti upravo ove dvije ekipe. 

Zadovoljan sam učinkom ove ekipe u polusezoni, posebno uzimajući u obzir da smo trenutno najmlađa ekipa u ovom rangu takmičenja. Čestitam svojim igračima na sinoćnoj borbenoj i požrtvovanoj igri, koja je morala rezultirati zasluženom pobjedom. Iduću utakmicu idemo pružiti što bolji otpor vodećoj ekipi na tabeli i time zaključiti najuspješniju polusezonu našeg kluba u ovom rangu takmičenja. Zahvaljujem se gledaocima i posjetiocima koji su pratili naše utakmice u prvoj polusezoni, očekujući da će se trend praćenja naših utakmica nastaviti i u narednoj polusezoni, riječi su trenera ekipe Rekića.

 

biscaninet

Objavio: Tue, 06/12/2011 - 00:24

Facebook komentari

Back to top