Centralno klanjanje bajram-namaza u Čaršijskoj džamiji u Kaknju: Bajram je dan slobode i dan radosti

Home

Centralno klanjanje bajram-namaza u Čaršijskoj džamiji u Kaknju: Bajram je dan slobode i dan radosti


Bajramsko jutro u Kaknju na putu prema Čaršijskoj džamiji prije bajram-namaza i na putu od Čaršijske džamije poslije bajram-namaza bilo je ispunjeno nesvakidašnjom ljepotom.  

Tako rano, a toliko ljudi u srcu ovog grada. Svaka duša sa povratka iz džamije i prilikom prelaska kućnog praga, gdje se ljube ruke starijima, bila je ispunjena bajramskim porukama, koje je u svojoj hutbi govorio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kakanj mr. Sulejman ef. Čeliković.  

Općinski Načelnik i Predsjedavajući Vijeća p čestitali su građanima Kaknja Bajram uz želju da dani Kurban-bajrama proteknu u ozračju istinske sreće, u znaku porodičnih vrijednosti, te u znaku osnaživanja rodbinskih veza i općenito međusobnog poštovanja i ljubavi među ljudima.

--Neka univerzalne vrijednosti uvažavanja, razumijevanja, pomaganja i solidarnosti među ljudima koje u bajramskom ozračju na poseban način isijavaju iz ljudskih srca budu zamajac za još jače zalaganje čovjeka za dobrobit zajednice stoji u čestitki načelnika Mandre i predsjedavajućeg OV Kakanj Slavena Katičića.

Bajram namaz u Kaknju klanjan je u 30 džemata ,a imami su posebno vjernicima skrenuli pažnju da zbog visokih temperatura pripaze na kurbansko meso i kožice koje će pokloniti.

 

(Izvor:Avaz.ba)

Tagovi
Objavio: Pet, 01/09/2017 - 09:43

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top