fbpx Čestitka povodom dana Armije i sjećanje na heroja rahmetli Dževada Derviševića

Čestitka povodom dana Armije i sjećanje na heroja rahmetli Dževada Derviševića

Home

Čestitka povodom dana Armije i sjećanje na heroja rahmetli Dževada Derviševića


Sjećanje na herojsku i časnu borbu Armije RBiH, na njene najbolje branitelje, obaveza je svih onih koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju kao svoju domovinu.

Bio sam dijete u ratu, ali se sjećam priča o našem šturlićkom gaziji koji je svoj život položio za našu slobodu na današnji dan. Rahmetli Dževad Dervišević (06.05.1966-15.04.1994), borac je koji je imao veliku hrabrost i dao je ogroman doprinos našoj slobodi, dao je i svoj život. Riječi ne mogu opisati njegov ratni put, jer njegovi saborci kažu da je imao neopisivu hrabrost i da je uvijek bio na prvoj liniji te da nikad nije dozvolio da ratni drug bude ispred njega. Borci ostalih jedinica su ga poznavali pod nadimkom „VATRENA JEZA“. U mjestu Velinovac kod Urge položio je svoj život od paravojnih formacija ratnog zločinca Fikreta Abdića. Na formaciji komandir vođa jedinice Orlova Pravde.

Pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine, svim saborcima MZ Šturlić, članovima porodica šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima, građanima grada Cazina, Bosancima i Hercegovcima, u svoje ime upućujem najiskrenije čestitke u povodu 25. godišnjice osnivanja Armije.

I na kraju citiram našeg velikog gaziju R. Izeta Nanića: „I poslije rata je rat“.

 

Vijećnik općine Cazin, Dervišević Elvedin

Topic
Objavio: Sat, 15/04/2017 - 15:21

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top