Često nošenje japanki ostavlja trajne posljedice na nogama

Home

Često nošenje japanki ostavlja trajne posljedice na nogama

Mnogi većinu ljeta provode u japankama jer su lagane i lako se obuvaju. Međutim, ova jednostavna, ali nestabilna obuća može ostaviti trajne posljedice na vašim stopalima, upozoravaju stručnjaci.

Hodanje u japankama mijenja vaš prirodni korak, što dovodi do bolova u potkoljenici, Ahilovim tetivama te donjem dijelu leđa. Također, zbog njih može nastati upala tkiva od pete naviše, ali i čekićasti palci. Nije naodmet napomenuti i to da lako možete ozlijediti nožne prste, popiknuti se i pasti jer noge nemaju potporu, piše Daily Mail.

“Japanke ne daju nikakvu podršku peti pa ih sa svakim korakom morate pridržavati prstima da ne ispadnu. Njihovo nošenje kroz duže razdoblje može uzrokovati ozbiljne probleme”, kaže dr. Long iz Medicinskog centra u Sjevernoj Karolini.

Ako želite nositi japanke, potražite one izrađene od visokokvalitetne, mekane kože,koje smanjuju potencijal za blistere i druge vrste iritacije.

Nipošto ih ne nosite dok vozite jer postoji opasnost da će vam ispasti i zaglaviti se između papučice i poda. Također, nikad ih nemojte koristiti za vrijeme trčanja, planinarenja, hodanja na duge udaljenosti, stajanja duže vrijeme, rada u dvorištu ili igranja sportova.

 

(Izvor: Radiosarajevo)

Objavito: Wed, 07/19/2017 - 20:20

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top