Četiri saobraćajke u Cazinu u zadnja 24 sata- pomoć u Hitnoj zatražilo 64 pacijenta

dsa
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 22°C, dok je vodostaj Mutnice 70,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala čak šest intervencija u protekla 24 sata: dva remećenja javnog reda i mira i četiri saobraćajne nezgode. Tako je u Gradini od strane dva lica došlo do vike, galame, drskog ponašanja i fizičkog napada, a u Ulici 5. korpusa do svađe, vike, galame, također od strane 2 lica.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na parking prostoru ispred Ambulante Stijena došlo je do sudara 2 m/v – niko nije povrijeđen.

Osim toga, na M4,2, mjesto Ćuprija, evidentiran je lakši sudar između 2 m/v. Na Miostrahu je došlo do dvije nezgode: prva oko 12:50 sati, u kojoj su učestvovala 2 m/v, te oko 12:55 sati kada su tri lica lakše, a dva teže povrijeđena prilikom slijetanja 1 m/v s kolovoza.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 64 pacijenata, dok je sanitet korišten četiri puta.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planiranih radova „Elektroprijenosa“ BiH-TJ Bihać na elektroenergetskim objektima na području Cazina doći do prekida u isporuci električne energije u nekim dijelovima. JKP „Čistoća“ d.o.o. Cazin obavještava korisnike komunalnih usluga da će se od četvrtka, 24.06.2021. godine, zbog visokih temperatura odvoz komunalnog otpada vršiti u ranijim jutarnjim satima počevši od 06:00 sati.

Sezona godišnjih odmora je počela, pa vozače molimo da se na vrijeme informišu o stanju i prohodnosti puteva, kao i o uslovima prelaska granice.

Zbog izrazito visokih dnevnih temperatura savjetujemo da putujete u ranim jutarnjim ili večernjim satima i da tokom vožnje pravite češće pauze. Budite maksimalno oprezni i poštujte saobraćajne propise.