Home

Stanovnici ne pamte ovako strašan sukob: Četvoro uhapšenih nakon dvostrukog ubistva u Ilijašu

20 Aug

Stanovnici ne pamte ovako strašan sukob: Četvoro uhapšenih nakon dvostrukog ubistva u Ilijašu

Između subote i nedjelje, u noći oko 2 sata, u Ilijašu je došlo do pucnjave u kojoj su dvije osobe nakon teških povreda smrtno stradale, potvrđeno nam je u Operativnom centru MUP-a KS-a. 

Saznajemo da su učesnici tučnjave jedan na drugog vadili noževe, gdje je jedan uboden. Nakon toga, u tuči, koja je završila kobno uključilo se više osoba.

Dvije osobe koje su tom prilikom zadobile teške povrede na putu do bolnice su preminule. Riječ je muškarcima inicijala I. M. i H. N. Također, nekoliko povrijeđenih osoba je prevezeno na KCUS, čiji stepen povreda nam nije potvrđen.

Na mjestu nesreće su uviđaj obavili pripadnici MUP-a KS-a i dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo.

ilijaš

Novinarska ekipa Oslobođenja je otišla na lice mjesta stravičnog događaja. U neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta Cool nije se mogao zateći veći broj građana. 

Samo rijetki su ulazili i izlazili iz prodavnice Konzum, koja se također nalazi uz sami parking na kojem se i odvijala stravična tučnjava. Na samom parkingu bili su vidljivi tragovi krvi.

Stanovnici Ilijaša kažu da ne pamte sukob sa ovako užasnim posljedicama, naglašavajući da su se ranije sukobi i razmirice završavali sa dosta manjim posljedicama.

Rijetki koji su prolazili u blizini mjesta tragedije nisu bili voljni govoriti, osim momka koji za sebe kaže da i on često izlazi u već spomenuti objekat Cool.

- Živim i radim u Ilijašu, tako da je i meni, kao većini raje iz Ilijaša ili okolice običaj da ovdje izlazimo. Srećom, baš tu noć nisam se zadesio ovdje, ali sam od poznanika čuo da su se prvo dvije osobe sukobile, te da se nakon povređivanja jednog od njih, tuči koja se desila na parkingu priključilo još nekoliko osoba. Ovakvo nešto kada se desi, pogotovo u sredini u kojoj živite, stvori vam ružan osjećaj. Nije mi jasno kakva se neslaganja moraju desiti da se ljudi odluče oduzimati živote jedni drugima, prokomentarisao je jedan od stanovnika Ilijaša, dodavši da ništa nije vrijedno ovakvih krvavih ishoda.

Iako su se među prvim informacijama u pojedinim medijima pojavile i konstatacije da je u sukobu korišteno vatreno oružje, iz MUP-a KS-a su takvo nešto negirali.

Naime, u Operativnom centru MUP-a KS-a za naš portal potvrđeno je da su u spomenutoj tučnjavi korišteni isključivo noževi, te da su uhapšene četiri osobe. 


(Izvor: oslobođenje)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top