Četvrto tradicionalno blobbing takmičenje u Bihaću

Udruženje ABC u saradnji sa Nacionalnim parkom "Una" organizuje četvrto blobbing takmičenje u Bihaću.

Kako je Unska regata jedna od najvažnijih manifestacija koje se tokom ljeta dešavaju na području Grada Bihaća, Nacionalni park "Una" kao nosilac aktivnosti, uz pomoć Gradskog sportskog saveza, Udruženja ABC i koncertne agencije Stage Art, potrudio se da i ove godine dodatno obogati sadržaj dočeka Unske regate u Bihaću nakon njene najatraktivnije rute. Tako će se na dan dolaska Unske regate u Grad Bihać, održati blobbing takmičenje, tradicionalni skokovi sa gradskog mosta, te veliki koncert Halida Bešlića i Alena Islamovića.

Petak 26.07.2018. godine zasigurno će biti biti jedan od "najluđih" dana u godini kada je Grad Bihać u pitanju. Zabava će uz muziku lokalnih DJ-eva započeti već od popodnevnih sati, tokom cijelog dana, te se nastaviti u večernjim satima, na kupalištu Beton, na gradskom mostu, zatim na gradskoj otoci.

Jedan od najuzbudljivijih događaja tog dana bit će definitivno blobbing takmičenje koje i ove godine organizira Udruženje ABC uz podršku Nacionalnog parka Una, Mljekare Meggle i Alivuk & Co.

Prvo blobbing takmičenje u Bosni i Hercegovini održano je 2016. godine upravo u Bihaću i od tada se tradicionalno održava svake godine na dan dolaska najveće karavane rafting čamaca u grad Bihać.

Inače, blob predstavlja zračni jastuk dimenzija 10×4 metra koji je ispunjen zrakom, a blobbing je aktivnost na vodi u kojoj jedan sudionik sjedi na jednom kraju tog zračnog jastuka, a zatim je odbačen u vodu nakon što druga dva sudionika skoče na zračni jastuk sa platforme na suprotnoj strani. Kako je već poznato, skokovi sa blobba izvode se u ekipama od po tri osobe. Tri ekipe koje prema ocjeni žirija uspiju izvesti najatraktivnije skokove, osvojit će vrijedne nagrade.

Svoju ekipu moći ćete prijaviti na licu mjesta na dan održavanja skokova, najkasnije do 15 sati, odnosno sat vremena prije zvaničnog početka takmičenja.

Image