Ćiro Blažević: Hrvatska je podbacila u svakom slučaju

Home

Ćiro Blažević: Hrvatska je podbacila u svakom slučaju

Srbija brani čast Jugoslavije! Ako se ne dogodi nekoliko čuda u posljednjem kolu kvalifikacija, sa prostora bivše SFRJ samo „orlovi” će doletjeti u Moskvu, pred čijim vratima se već nalaze.

Dakle, ni „vatreni”, ni „sokolovi”, ni „zmajevi”, a ni „zmajčeki”...

Po raspadu „zemlje bratstva i jedinstva”, nijedan Mundijal, ne računajući u SAD 1994. (reprezentacije novih država nisu ni igrale kvalifikacije), nije protekao bez dva predstavnika čuvene jugoslovenske škole fudbala. Predstojeći u Rusiji, eto, mogao bi da bude jedinstven, da se pamti po Srbiji.

- Bilo je krajnje vrijeme, poslije toliko godina čekanja, da Srbija dođe u poziciju da ostvari rezultat adekvatan kvalitetu. Na to je obavezuje i koncentrat talenta koji posjeduju njeni igrači - poručuje trenerski mag Miroslav Ćiro Blažević.

Može li da se kaže da je Srbija već na SP?

- Gotovo je kad bude gotovo. U fudbalu ništa sa sigurnošću ne može da se prognozira, ali da je Srbija u prilici da se plasira u Rusiju, i te kako jeste. Ako pretpostavimo da će Gruzija pasti u Beogradu, a u to niko ovdje ne (smije da) sumnja, koliko Muslinova ekipa može na Mondijalu? - Može mnogo. Vaši igrači imaju sve, samo htjenje mora da im bude na visokom nivou u kontinuitetu. Sa cik-cak angažmanom ne ide se daleko.

Šta se dogodilo s Hrvatskom, redovnim učesnikom velikih takmičenja?

- Iznenadili smo cio fudbalski svijet lošim rezultatima u nekoliko prethodnih utakmica. Svi su očekivali pobjedu nad Finskom, a ono... Ma Hrvatska je podbacila u svakom slučaju.

Razlog?

- Ovdje Mamić vlast manifestuje i kad treba i kad ne treba. Sad je postavio pogrešnog selektora i eto šta se dogodilo. Selektor je, upamtite, najvažniji u reprezentaciji.

Srbija je, znači, pogodila sa Muslinom?

- Tu nema dileme. Rezultat uvijek daje odgovor na pitanje ko je uspješan, a ko nije, a Muslin ima dobar rezultat. Da je Bosna i Hercegovina pobjedila Belgiju, držala bi baraž u rukama, ovako... - Kad zabiješ tri gola i ne pobjediš, gotovo je - poručuje Ćiro Blažević. Gotovo je odavno za Makedoniju, Crnoj Gori je Rusija, kao i Bosni, daleko, daleko... piše Alo.rs. 

 

(Izvor: Avaz.ba)

Objavito: Pon, 10/09/2017 - 18:32

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top