Čisti bubrege i jetru i dobar je za svaku ćeliju tijela

Home

Čisti bubrege i jetru i dobar je za svaku ćeliju tijela

Čaj od đumbira je efikasan u borbi protiv glavobolje, gripe i prehlade, a odličan je i za ublažavanje bolova i napetosti u mišićima, piše Healthy Living Style. 

Svakodnevna konzumacija čaja od đumbira jača imunološki sistem zahvaljujući visokom procentu antioksidanata koji pružaju pomoć tijelu u odbrani od infekcija. 

Dosadašnja istraživanja su pokazala da đumbir podstiče rad digestivnog trakta, ublažava simptome astme, bolove i učestvuje u prevenciji bolesti kardiovaskularnog sistema.

Samo jedna šolja čaja od đumbira dnevno može da smanji rizik od nastanka srčanog udara jer smanjuje formiranje plaka u arterijama. 

Čaj od đumbira poboljšava cirkulaciju krvi, što znači bolji dotok vitamina, minerala i kiseonika u organizam, odnosno svaku ćeliju vašeg tijela. 

Ovaj napitak učestvuje i u uništavanju virusa koji uzrokuju prehladu i gripu. Nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da đumbir podstiče ćelije raka na samouništenje. 

Njegovom konzumacijom ćete podstaći eliminaciju toksina iz tijela, proces čišćenja jetre i bubrega i poboljšati njihov rad.

 

(Izvor: Avaz.ba)

Objavito: Sat, 06/17/2017 - 13:36

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top