24sata.info podiže optužnicu!?

Home

24sata.info podiže optužnicu!?


SARAJEVO - "Zbog nanošenja goleme materijalne štete i povrede poslovnog ugleda kod klijenata, portalu "24sata.info" ne treba saradnja sa slovenačkim "Valiconom", jer svi naši klijenti i mnogobrojne agencije sa kojima sarađujemo prihvataju relevantne rezultate Google Analyticsa.

Naša namjera je da ne dozvolimo "Valiconu" da nekom "njihovom metodom" vrše "presudan uticaj" na ocjenu posjećenosti bilo kojeg portala.

Naime, očigledno je da je "Valicon" u panci da će izgubiti svoj uljuljani monopol na bh. tržištu, te im ovim putem želimo sretan rad ukoliko uspiju ubijediti ostale portale da zapravo "ne treba vjerovati Googleu i svojim očima, nego samo baš njima".

Na brojeve, koje je Valiconov "Gemius" objavljivao o posjećenosti bh. internet medija, portal "24sata.info" je već duži vremenski period "interno" ukazivao kako kolegama na drugim portalima, tako i par puta samom "Valiconu" u Sarajevu.

Međutim, uvijek smo kao odgovor od "Valicona" dobijali informaciju da njihov sistem vrši neku posebnu selekciju "cookie fajlova", te da na osnovu toga prikazuju broj stvarnih posjetilaca iz BiH, kako za nas, tako i za druge bh. medije.

I taj dio statistike možda i ne bi bio toliko sporan, da ukupni zbirni broj naših posjeta na Valiconovom "Gemiusu" nije drastično umanjen. Naprosto, imajući u vidu obim posla koji radimo, i priznati nam uticaj na bh. internet medijskom prostoru, posumnjali smo u stvarnost tih brojeva. Kontaktirali smo par portala, vidjeli njihove Google Analitike, vidjeli neke javno dostupne Google Analitike pojedinih bh. medija i zaključili da su naši zbirni brojevi minimalno 50% manji u poređenju sa nekim drugim portalima, a čak i mnogo više od toga!

Iz gore navedenog razloga internet portal "24sata.info" razmišlja angažovati advokata i podići tužbu protiv "Valicona" i njegovog projekta "Gemius" zbog nanošenja goleme materijalne štete i povrede poslovnog ugleda kod klijenata zbog umanjivanja naših analitičkih rezultata u odnosu na povlaštene portale što ćemo dokazati na sudu protiv ispostave spomenute češke firme u Sarajevu koja svojom metodologijom poništava mjerenja Googlea, a takvo svoje poslovanje širi i dalje na tržišta Litvanije, Mađarske, Slovenije, Ukrajine, Bugarske, Bjelorusije, Poljske i drugih zemalja (jedno vrijeme projekat "Valicon" bili su napustili i najveći portali u Hrvatskoj zbog iste ili slične problematike).

Posebno želimo napomenuti da su naše tvrdnje, brojevi, te uporedne statistike, a koji će vjerovatno biti predmet tužbe, jasno i nedvosmisleno potvrđene i dokumentovane, kako od strane stručnih osoba iz ove oblasti, tako i od strane uglednih i priznatih kompanija koje se bave analitičkim podacima na internetu", objavio je portal 24sata.info. 

(Vijesti.ba)

Objavio: Wed, 07/12/2011 - 20:54

Facebook komentari

Back to top