Al Kaida planirala napad na Vatikan?

Home

Al Kaida planirala napad na Vatikan?

RIM - Vatikan je bio moguća meta terorističkih napada grupe povezane s Al Kaidom, saopštili su italijanski zvaničnici nakon hapšenja ekstremista u toj zemlji.

Prema riječima Mauro Mura, državnog  tužioca iz Kaljarija,  pored planiranja napada u Pakistanu i Avganistanu, kao što je ranije navedeno, među metama je možda bio i Vatikan.

Italijanska policija saopštila je nešto ranije da je u toku "obimna protivteroristička" operacija i da je objavljeno 18 naloga za hapšenje, uključujući i naloge za militante osumnjičene za saučesništvo u napadima u Pakistanu.

U saopštenju se ističe da je središte operacije, tokom koje je nekoliko osoba već uhapšeno, na italijanskom ostrvu Sardinija i u ukupno sedam provincija.

Organizacija protiv koje je pokrenuta operacija "inspirisana je Al Kaidom" i cilj je prikupljanje podrške za oružanu pobunu protiv pakistanske Vlade.

Policija navodi da je nekoliko osoba uhapšeno u Italiji, uključujući i osumnjičenog duhovnog lidera grupacije, ali da se vjeruje da su ostali napustili tu zemlju.

(nezavisne.com)

Objavito: Pet, 04/24/2015 - 16:26

Facebook komentari

Back to top