Anesa Kajtezović za Cazin.NET

Home

Anesa Kajtezović za Cazin.NET

Predstavnica grada Waterloo u državnom domu Iowe, Anesa Kajtazović EKSKLUZIVNO za Cazin.NET obraća se rodnoj Krajini u želji da otkloni određene nesporazume u vezi njenog izbora. Saopćenje koje smo dobili od Anese prenosimo Vam u cjelosti !

Nakon izbora koji su održani u novembru ove godine u saveznoj državi Iowa i mog trijumfa, pojavilo se veliko interesovanje, ne samo  iz moje rodne Bosne i Hercegovine, već i iz mnogih dijelova bivše Jugoslavije, te brojnih zemalja Evrope što me  malo I iznenadilo. Ipak, jako mi je drago da su uz mene i moju familiju. Ja vam iskreno zahvaljujem na čestitkama, porukama podrške I mnogobrojnim pozivima iz čitavog svijeta od poznatih i nepoznatih.

Pokušat ću odgovoriti na sve vaše mailove u skladu s količinom slobodnog vremena, pa se nadam da se mnogi neće ljutiti ako moj odgovor i ne dobiju tako brzo. Bitno je napomenuti da radim svaki dan od 07-17 sati, a poslije toga sam na brojnim sastancima, posjetama ustanovama koji su ranije dogovoreni. Stoga mi je žao

Ja radim svaki dan od ujutru 7 do 5 popodne, a posle toga imam brojne sastanke, posjete ustavonama sto se sve unapred dogovori. Upravo zato nisam u mogućnosti da dam intervjue brojnim bosanskim televizijama i novinama koji su pokazali interesovanje. Sada ću dati nekoliko infromacija o sebi i izborima koji su iza mene.

Rođena sam 30. augusta u  Bihaću, a  živjela sam u Šumatcu kod Velike Kladuše. Početkom Februara 1997.  godine kada sam imala samo  10 godina sa sestrom sam sestrom i roditeljima preselila u SAD,  u Waterloo, Iowa. Prije toga  boravila sam  u  izbjegličkom centru u  Gašinci – Hrvatska. Srednju školu sam završila 2004. godine, a zatim i fakultet na Univerzitetu Nothern Iowa. Tamo sam studirala dva smjera : Javne admninistracije i Poslovne administracije. Trenutno radim kao morgic analist u Waterloou.  Kandidaturu ispred demokratske stranke za člana zastupničkog Doma Parlamenta Iowe ispred distrikta 21, istaknula sam ove godine.  Da napomenem, Iowa ima guvernera, 50 senatora i 100 predstavnika u zastupničkom Domu. Jedna od tih 100 bit ću i ja.  U junu ove godine išla sam na perliminirane izbore protiv drugog kandidata Demokratske stranke i pobjedila sam sa 92 % glasova.

Nakon toga sam išla na opće  izbore protiv predstavnika  Republikanca-bivšeg gradonačelnika ovog grada i vrlo poznato političko  ime ovdje. Izbori su održani u novembru 2010.  godine, a i tu sam pobijedila sa 59% osvojenih glasova što je bilo povod velikom oduševljenju mojh birača i simpatizera u ovoj saveznoj državi koje se proširilo, na moju veliku radost, i po cijeloj bivšoj Jugoslaviji, pa čak i dalekoj Australiji.Bitno je naglasiti da sam ušla u historiju kao najmlađa žena izabrana u ovom domu.

Mnogi me pitaju u čemu se krije tajna mog uspjeha i ove  velike pobjede koja je usla u historiju. Od marta sam obišla ukupno 7.000 kućnih adeea i obavila preko 2.000 telefonskih poziva. Išla sam da  Marta pa sve do dana izbora obisla ukupno 7,000 adresa, napravila preko 2,000 telefonski poziva. Isla sam da upoznam svoje birače, da popričam s njima, da slušam njihove probleme, savjete i sugestije. Imala sam puno volontera i saradnika  koji su također pomagali oko  telefonskih poziva. Zatim su  stavljali plakate pred kuće birača. Sve sam to radila poslije svog redovnog posla (poslije 17 h). Vikendom sam radila bez odmora. To je trajalo  8 mjeseci iz dana u dan, sa svojom familijom i  prijateljima. Nakon toga, rezultat nije mogao izostati.

Vijest koja se pojavila u medijima da sam izabrana za gradonačelnicu grada Waterloo je bila pogrešna. Ipak, ne mislim da je bila namjerna. Moj protivnik je bio nekadašnji  gradonačelnik ovog grada 10 godina. Upravo su zato mnogi mislili da se ja borim za tu funkciju. Mislim da se to sada razjasnilo i ja sam odlučila da napišem ovu informaciju da mnogi mediji imaju sigurniju i pouzdaniju informaciju u vezi mog izbora.

Hvala na podršci svima.

Lijep pozdrav od srca…

Anesa Kajtazović

 

Objavljeno: Pet, 02/12/2011 - 17:27

Facebook komentari

Back to top