Bacio bombu u punu diskoteku u Kladuši: Pajazetoviću ni nakom godinu nije počelo suđenje

Home

Bacio bombu u punu diskoteku u Kladuši: Pajazetoviću ni nakom godinu nije počelo suđenje

Gotovo godinu dana nakon što je bacio bombu u prepun ugostiteljski objekat u Velikoj Kladuši, Emiru Pajazetoviću Rakinom (1984.) još uvijek nije počelo suđenje za ovo krivično djelo.

U međuvremenu, on se nalazi u Zenici na izdržavanju zatvorske kazne po ranije pravosnažno izrečenoj presudi za drugo krivično djelo.

Općinski sud Velika Kladuša još uvijek ni izbliza nema procjenu kada će donijeti presudu u ovom slučaju.

– Optuženi se izjasnio da nije kriv. Ovaj predmet trenutno nije u planu i programu rješavanja starih predmeta koje smo dobili od Visokog sudskog i tužilačkog vijeća za ovu godinu. Međutim, trenutno je to u fazi da se čeka zakazivanje glavnog pretresa, odnosno predraspravnog ročišta da bi se odredila dinamika suđenja s obzirom da kod nas sudnica tehnički nije podobna za ovako obimno suđenje. U tom spisu imamo veliki broj svjedoka i oštećenih, pa ćemo prvo održati predraspravna ročišta da odredimo dinamiku suđenja – kažu u Općinskom sudu u Velikoj Kladuši.

Osim ovoga, Pajazetoviću se sudi za još nekoliko krivičnih djela, a do sada je imao i više pravomoćnih presuda.

– Radi se o višestrukom povratniku u vršenju krivičnih djela – kaže sa Faktor.ba sudija koji vodi predmet.

Pajazetović je u ranim jutarnjim satima 11. maja prošle godine bacio eksplozivnu napravu u diskoteku “Ex” u Velikoj Kladuši, kada je povrijeđeno oko 30 osoba, a u objektu se u tom momentu nalazilo njih više od 50. U vrijeme kada se dogodio ovaj incident Pajazetović je nešto prije toga izašao iz zeničkog zatvora gdje je izdržavao kaznu za drugo krivično djelo.

Također, 2012. godine bacio je bombu na kafić Cacadu u Kladuši.

faktor.ba

Objavito: Ned, 04/26/2015 - 08:28

Facebook komentari

Back to top