BAGGIO-ADIS HUSIDIĆ, PROFI FUDBALER AMERIČKE LIGE MLS, “CHICAGO FIRE”

Home

BAGGIO-ADIS HUSIDIĆ, PROFI FUDBALER AMERIČKE LIGE MLS, “CHICAGO FIRE”


Bosanac-Amerikanac koji  ima dvojno drzavljanstvo, profesionalni fudbaler najbolje  americke lige MLS (Mayor League Soccer) Baggio-Adis Husidic od  januara 2009.god.  nosi dres # 9 kluba “Chicago Fire” iz visemilionske metropole Cikago. Atletski gradjen, profesionalni je fudbaler sa 78 kg i visinom skoro 190 cm, na University off Illinois at Chicago je na zavrsnoj godini studija za biznis menagment. Rodjen je u BiH Velika Kladusa selo Podzvizd, a u Sjedinjene Americke Drzave doselio je sa familijom u izbjeglickoj koloni 1995.-1997.god. iz Njemacke. Uspjesno je  odigrao I drugu sezonu u americkom profesionalnom nogometu za 2010.god., koja se u Americi igra od ranog proljeca do pred samu zimu. Baggio je citave sezone  bio standardni prvotimac I postigao je kao prednji vezni igrac pet golova, a imao je sedam asistencija svojim saigracima iz kluba SC “Chicago Fire”,  iz kojih su postignuti golovi. U americkim printanim I elektronskim medijima Baggija hvali I  trener Chicago Fire Carlos de los Cobos,  koji je bio meksicki reprezentativac a do prosle godine i selektor nacionalnog tima Salvadora. Prvi gol ove sezone Baggio H. je postigao u Cikagu 24.aprila 2010. na utakmici protiv Dynamo Houston u 48-oj minuti, drugi  protiv Chivas USA u 52-oj minuti, treci 05.juna  protiv Philadelphia Union u trecoj minuti, cetvrti 18.augusta protiv New England Revolution u 32-oj minuti, I peti augusta 21. ponovo protiv Dynamo u Houston Texas. Poceo je  I zavrsio golgetersku sezonu golovima protiv fudbalera iz juznjacke drzave Teksas,  cuvene po “dobrim konjima I rasnim  kravama”.
Po zavrsetku sezone MLS lige, fudbaleri Chicago Fire su nastavili sa treninzima do Thanks giving praznika 25.novembra, a 29.11.2010. kao jedan od najmladji I najboljih igraca americke fudbalske lige I fudbaler koji ima ugovor vezan za firmu sportske opreme “Adidas” koju I reklamira, Baggio Husidic je sa jos dvojicom klupski saigraca (Corben Bone I  Sean Johnson) u grupi od 19 fudbalera generacije Adidas odletio za Evropu u Spaniju grad Madrid,  gdje ce trenirati I igrati nekoliko utakmica sa spanskim prvoligasima.

Izet Dizadarević — Aga iz Čikaga za cazin.net

Prema informacijama dostupnim, do sada je u Madridu ekipa Generacije Adidas odigrala tri utakmice sa spanskim klubovima,  I u  sve tri su ostvarene pobjede. Po povratku fudbalera iz Evrope, imat cemo mnogo informacija o utakmicama I turneji  iz prve ruke od naseg Baggija Husidica, a naravno I mnogo fotografija sa ove veoma uspjesne turneje americki fudbalera koji ce da zare I pale stadionima Amerike I Evrope u sljedecoj deceniji……….

NAJAVLJUJEMO EKSKLUZIVNI INTERVJU BAGGIJA-ADISA HUSIDICA, SA VEOMA INTERESANTNIM ODGOVORIMA NA MNOGA PITANJA KAO NPR.:  Gdje mu je bilo najteze na putu od zavicaja-Bosne, preko Njemacke do Amerike, za koju drzavnu reprezentaciju zeli da igra (Bosna ili Amerika), iako rodjen u VKL Krajini BiH zasto ga u Americi smatraju djetetom Cikaga, izazov je zivjeti u velegradu Cikagu a kako izbjeci sve zamke visemilionske metropole, ‘ko su mu bili fudbalski uzori od djetinjstva do danas, kako balansirati izmedju medijske eksponiranosti I familijarnog-privatnog zivota,  itd…….

A DO TADA UZIVAJTE GLEDAJUCI  FOTOGRAFIJE I VIDEO SNIMKE BAGGIJA HUSIDICA U MLS LIGI ZA 2010.GOD.:

Objavio: Ned, 04/12/2011 - 17:23

Facebook komentari

Back to top