BOSANSKA KRUPA: Armin Halitović „NAJNAČELNIK “ u BiH za 2011.godinu

Home

BOSANSKA KRUPA: Armin Halitović „NAJNAČELNIK “ u BiH za 2011.godinu


Jedna od najljepših vijesti, usuđujemo se reći za većinu Krupljana, jučer je odjeknula iz glamurozne sale Banskih dvora u Banjoj Luci.

Načelnik Bosanske Krupe Armin Halitović za stvaranje povoljne poslovne klime kao i za stvaranje boljeg ambijenta za život dobio je visoko priznanje „NAJNAČELNIK 2011“.

Inače, ovo je manifestacija koja se održava svake godine u organizaciji Međunarodne nezavisne agencije, Direkcije za izbor menadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope.
Za Bosnu i Hercegovinu svake godine u decembru, te u julu u Sarajevu za jugoistočnu i srednju Evropu.

Naravno, osim izbora najmenadžera i najkompanija, priznanja se uručuju i načelnicima.
Za uspješno poslovanje, investicije, zapošljavanje, uvođenje i korištenje savremenih tehnologija, dobit kompanije ili u ovom slučaju općine koju vodi, organizacije posla, te zbog popularnosti kod partnera i svojih sugrađana.

Nagradu dodjeljuje međunarodni žiri Nezavisne Agencije, odnosno privrednika regiona, Evropskog udruženja menadžera i časopisa Euromanager. Članovi žirija su poznati i priznati menadžeri iz zemalja učesnica, istaknuti naučni radnici, privrednici, ljudi popularni i omiljeni na širem području regiona. Osim članova žirija iz BiH, u odlučivanju participiraju i predstavnici svih zemalja regiona, te predstavnici komora i udruženja.

Prepoznate su mnoge aktivnosti i realizirani projekti koji su osigurali priznanje načelniku Halitoviću. Navest ćemo samo neke, to su: gradnja dva velika vodovoda, gradnja zgrade Opće gimnazije, izgradnja puteva, stipendiranje studenata, finansiranje prevoza učenika itd. Uostalom, impozantna cifra od skoro 11 miliona KM, sredstava uloženih u projekte u godini recesije govori više od bilo čega.

Prilikom dodjele priznanja moglo se čuti da je Armin Halitović prepoznatljiv po orginalnim idejama i efikasnosti u njihovoj provedbi. Prema riječima onih koji su ocjenjivali rad svih načelnika pa tako i načelnika Halitovića, ovaj mladi čovjek koji je preporodio Bosansku Krupu, u poslovnom svijetu postaje cijenjen najviše zbog partnerske kupovine imovine nekadašnjeg giganta ŠIP „Une“ i gradnje Poslovne zone „Pilana“ na tom području.

Tokom  dana u Hotelu Bosna u Banjoj Luci  održana je i tradicionalna prateća manifestacija Izbora menadžera – Međunarodna poslovna konferencija. Ove godine na temu „Regionalni privredni razvoj i saradnja – kuda i kako u 2012.“  Na ovoj konferenciji učestvovalo je stotinjak uglednih menadžera, a posebno zapaženu prezentaciju i nastup imala je Općina Bosanska Krupa i općinski načelnik Armin Halitović.

Jedini je dobio dva aplauza. Drugi, još jači, isprovociran je konstatacijom predsjednika Organizacionog odbora, gospodina Škrbića, kako je Armin Halitović jedinstven primjer načelnika u zemlji koji je podršku građana dobio kao nezavisan kandidat, a u konačnici, ako se stvari posmatraju danas, toliko toga uspio učinio.

Načelniku su čestitali i priznanje odali predstavnici bosanskohercegovačkih institucija, diplomatskog kora, predstavnika kompanija iz BiH, Srbiji i Hrvatske.

 mojusk
Objavio: Pet, 09/12/2011 - 13:09

Facebook komentari

Back to top