Bosna je Jovan !

Home

Bosna je Jovan !


Srbijanska agresija na Bosnu i Hercegovinu, nikad zapravo nije završila.  Najnoviji čin odvratne i licemjerne politike prema našoj zemlji od strane njenog krvnika je hapšenje najmiroljubljivijeg i najomiljenijeg od svih generala Armije Republike Bosne i Hercegovine, čovjeka i vojnika – generala Jovana Divjaka !

Piše : Faruk Ajdinović

Jovan Divjak je simbol Bosne i Hercegovine i kao takav je trn u oku njenim neprijateljima i sa ove i sa one strane Drine. Kako oprostiti jednom Srbinu što je stao u  odbranu zdravog razuma, što je stao na stranu svoje jedine domovine ?! Kako ne kazniti čovjeka koji je digao glas protiv barbarskog i monstruoznog granatiranja Sarajeva i koji je, zajedno s “onim njihovim” četiri godine proveo gladan i promrzao ?! Upravo su u tom doboćudnom sarajevskom generalu koji se bavi humanitarnim radom stipendirajući djecu žrtve rata,  srbijanski tužitelj Vladimir Vukčević i njegov portčko Bruno Vekarić pronašli primamljivu žrtvu.

I nije sramota što prevrtljivi beogradski birokrata Vukčević i njegov mali od kužine utjelovljen u sumnjivog Vekarića, preziru Divjaka u jednakoj mjeri u kojoj preziru i ostale “poturice” poput Vikića, Šibera i Kljujića. Sramota je što to mirno posmatraju strukture države koju je i Jovan pomogao stvoriti, a koja danas ćuti na njegove torture. Oglasila se prava elita – profesori, ljekari, studenti i oni obični ljudi dok patriotski miševi šute.  Gdje su sad oni koji se kletu u Bosnu i bošnjaštvo ?! Gdje su oni koji su ismijavali Divjaka predlažući ga za reisa ?! Gdje su ?!

Da ironije bude veća uhapšen je jedini čovjek koji je vikao “Ne pucajte”. Da je kojim slučajem govorio : “Pucajte”, vjerovatno bi dosad bio dobrouhljebljeni penzioner u Švedskoj, Njemačkoj ili nekoj drugoj zapadnoj zemlji.  Jovanu Divjaku neće pomoći one struje koje su uspjele spasiti Ejupa Ganića jer je Divjak uvijek bježao od politike na kilometre. On nema novca da plaća najbolje advokate, niti prijatelje koji će ponuditi bogatstvo za njegovu kauciju. Ali ima bezrezervnu ljubav svih Bosanaca i Hercegovaca ma kojem narodu pripadali. Mi ćemo spasiti generala Divjaka jer je on ne tako davno,zajedno sa svojim ostalim saborcima spašavao nas.

Zar da dozvolimo da zbog “dobrosusjedskih odnosa” heroje historijske odbrane Bosne i Hercegovine odvode kao zadnje kriminalce ?! Zar da dozvolimo da nam se Miloševićev fan, smotani Ivica Dačić krevelji u lice ?! Zar ćemo opet pasti na slatkorječive salve srbijanskog “el presidentea”, Borisa Tadića koji uz saradnju svoje birokratsko-pravosudne aždaje samo nastavlja isto onu miloševićevsku politiku prema Bosni i Hercegovini. E pa neće moći. Bosna neće dati Jovan jer čika Jovo nije dao Bosne !

Objavio: Pet, 02/12/2011 - 16:39

Facebook komentari

Back to top