Bužim: Okrugli sto na temu “Kvalitetne inkluzive škole u lokalnoj zajednici”

Home

Bužim: Okrugli sto na temu “Kvalitetne inkluzive škole u lokalnoj zajednici”


U hotelu Europa odrzan je okrugli sto na temu „KVALITETNE INKLUZIVNE ŠKOLE U LOKALNOJ ZAJEDNICI”. Učešće na temu izeli su Općinski načelnik Mirsad Šahinović, predstavnice minstarstva obrazovanja Jasminka Bujanović i Nedžara Rajić, te direktor Save the Chidren gos.Bjorn Hagel iz Norveške čija je ujedno organizacija implementator navedenog projekta.Zatim aktivnu ulogu u diskusiji uzeo je efe. Senad Aljić te direktori osnovnih škola sa svojim bližim stručnim saradnicima, sa područja naše općine.

Nakon zavrsenog okruglog stola učesnici su se preselili u Srednjoškolski centar gdje odrzana priredba na istu temu, gdje su sve skole uzele učešće u programu , a kao gosti ucestvovali su učenici OŠ „Crvarevac“ sa svojim nastavnicima.Okruglom stolu trebao je prisustvovati minastar obrazovanja, kao predsjedavajući Općinskog vjeća koji su zbog ranijih preuzetih obaveza bili odsutni.

Priredbu je otvorio V.D.direktor Osnovne škole Bužim gosp.Sejfudin Muškić koji je ovom prigodom kao domaćin i obratio slijedećim riječima: Poštovane kolege, dragi prijatelji i uvaženi gosti, esselamu alejkum i dobar vam dan!

Posebno mi je zadovoljstvo i izuzetna čast poželjeti vam dobrodošlicu i podijeliti naredne trenutke sa vama!Sa nama su danas ovdje ministar za obrazovanje USK-a, gosp.Dario Jurić ,načelnik Općine Bužim, gosp. Mirsad Šahinović, predsjedavajući  O.V.gosp.Agan Bunić , također  izeztna mi je čast pozdraviti predstavnika i direktora  organizacije Save the Children, gosp.Bjorn Hagen.

O djeci je uvijek lijepo govoriti, djeca su ukras svijeta. Jedan dječiji osmijeh može uljepšati dan, biti inspiracija, utjeha…Svako dijete ima jednaka prava, pravo na radost, sreću, porodicu…pravo na obrazovanje.Svako dijete je vrijedno naše pažnje, naše brige, bez obzira na njegov izgled, rasu, vjeru ili socijalni status.Što su djeca više različita, to je svijet sa njima ljepši, škola je s njima više ispunjena duhom, kreativnošću, idejama…Zato nam je veoma drago što je i naša škola jedna od onih koje šire takav duh, i u kojoj ima mjesta za sve!Zahvaljujući vrijednim učiteljima i njihovim đacima, danas ćemo vidjeti bar djelić istine u činjenici da se različitosti privlače, i da je život zbog toga ljepši!

Na kraju prigodnog programa koji su priredili nastavnici i učenici osnovnih škola sa nase općine v.d.Osnovne škole Bužim je uručio zahvalnice Direktoru OŠ“Crvarevac“ predstavnicima ministarstva obrazovanja,nečelniku Općine, te skroman poklon i zahvalnicu direktoru Save the Children iz Norveske te mu se zahvalio za sve sto je uradio on i njegova vlada za narod Bosne i Hercegovine a pogotovo za ono sto radi za Bužim istako je direktor.

buzimljani.ba

Objavio: Čet, 08/12/2011 - 17:22

Facebook komentari

Back to top