Budimir primio predstavnike Koordinacije udruga HVO-a

Home

Budimir primio predstavnike Koordinacije udruga HVO-a


MOSTAR - Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Živko Budimir primio je danas predstavnike Koordinacije udruga HVO-a proisteklih iz Domovinskoga rata i razgovarao s nima o pitanjima vezanim za braniteljsko-invalidsku zaštitu, stoji u priopćenju iz spomenute koordinacije.

Predstavnici udruga HVO-a podržali su Koordinacijski tim za reviziju u konzumiranju svih zakonom propisanih ovlasti i odgovornosti za proces revizije braniteljskih prava. Stav je udruga da proces revizije mora biti stavljen u zakonske okvire i proveden na pravičan način. 

 Oni su, također, dali punu potporu predsjedniku Federacije u njegovu zalaganju za pravedan i zakonit proces revizije i za javne istupe u kojima predsjednik Budimir upozorava kako civilne žrtve trebaju biti izvedene iz prava branitelja te da im treba omogućiti korištenje pogodnosti koje im pripadaju po Zakon o civilnim žrtvama rata. 

 Na sastanku se razgovaralo i o radu Federalnog ministarstva branitelja. Predstavnici udruga istaknuli su kako oni u ovom trenutku Ministarstvo ne doživljavaju svojim zbog iznimno malog broja zaposlenih Hrvata u njemu, uz napomenu da će ubrzo uputiti zahtjev Ministarstvu da se taj očigledan primjer nacionalne diskriminacije što prije ispravi, navodi se u priopćenju.  

 

Fena 

Objavio: Čet, 08/12/2011 - 17:36

Facebook komentari

Back to top