Cijeli Sokolac na sahrani djevojaka: Svjetlana Komlenović danas bi branila boje BiH

Home

Cijeli Sokolac na sahrani djevojaka: Svjetlana Komlenović danas bi branila boje BiH


Sahranjena na dan kada je trebala u Italiji braniti boje države u biatlonu

Cijeli Sokolac danas je bio dio pogrebne povorke koja je do posljednjeg počivališta na Novom groblju na Zejtinluku dopratila kovčege sa tijelima Svjetlane Komlenović i Milice Dobrilović, tragično nastradalih u saobraćajnoj nesreći na putu Podromanija – Rogatica, u mjestu Bjelosavljevići. 

Nešto kasnije na istom je groblju ukopan i Aleksandar Golubović, dok je četvrta žrtva Nadežda Debelnogić sahranjena na porodičnom groblju u Podromaniji.

- Riječi danas doljevaju tugu na tugu ili, što bi naš narod rekao, ulje na vatru – kazao je protojerej Milorad Ljubinac. 

Shrvani i uplakani članovi porodica nisu imali snage da progovore, pa su se od njihovih najdražih oprostili njihovi vršnjaci.

Posljednji pozdrav sportašici, reprezentativki BiH koja je sahranjena na dan kada je trebala u Italiji braniti boje države u biatlonu, uputila je Snježana Borovčanin iz Sportskog društva „Glasinac“, dok je u ime vršnjaka iz škole pred nijemim skupom od nekoliko hiljada ljudi govorio Mladen Delić. 

– Ostaju nam samo bol i tuga za izgubljenim, nenadoknadivim mladim životima koje Sokolac danas u tišini ispraća – kazao je načelnik općine Dušan Kovačević.

Govor načelnika općine Sokolac Dušana Kovačevića

Podsjetimo, četvero mladih Sokočana nastradalo je u nedjelju, kada je njihov automobil "golf 5", zbog velike brzine, izletio sa kolovoza, udario u nasip i nekoliko puta se prevrnuo na obližnjoj livadi.

                

Svjetlana Komlenović                    Nadežda Debelnogić                  Milica Dobrilović

 

Izvor:Dnevni.avaz

Objavio: Tue, 06/12/2011 - 21:22

Facebook komentari

Back to top