DES MOINES: Tradicionalna “Treća kestenijada” u Americi

Home

DES MOINES: Tradicionalna “Treća kestenijada” u Americi


Pozivamo ovom prilikom sve dobre ljude koji žive ili trenutno borave u Americi i Kanadi, a imaju mogućnosti da posjete ovu našu tradicionalnu manifestaciju, da svojim prisustvom humanitarnom koncertu i dobrovoljnim prilogom daju doprinos za pomoć našem bolesnom sugrađaninu Beganović Senadu.

IZ ZAVICAJA STIZE 250 KG SVJEZEG KESTENA

Za Kestenijadu je iz zavicaja poruceno 500 paundi  ili 250 kilograma svjezeg kestena, koji ce na dan odrzavanja manifestacije u parku biti isprzen i podjeljen prisutnim gostima. Za sve prisutne goste i ucesnike pored kestena bice obezbjedjen krajiski rucak – tradicionalni bosanski grah, gulas i rostilj. Pored navedenog, za goste ce biti obezbjedjene dovoljne kolicine vode i sokova, sa kojima ih caste domacini. Sve troskove organizacije ovogodisnje  Kestenijade snositi ce prvenstveno mjestani Cazina i Velike Kladuse, te ostali dobri ljudi i donatori koji zive i borave u Des Moines-u i sire, a koji ce svojim dobrovoljnim novcanim prilozima i radom pokriti sve troskove njenog organiziranja.

U NOCNOM PROGRAMU KESTENIJADE, HUMANITARNI KONCERT

U nocnom dijelu programa Kestenijade koji ce imati muzicko-zabavni karakter, bit ce odrzan humanitarni koncert za tesko oboljelog Beganovic Senada zvanog Keva iz Pecigrada, koji se trenutno nalazi na lijecenju u Des Moines-u. Za ovaj koncert vec je potvrdjeno ucesce nekoliko estradnih umjetnika sa prostora Zapadne Bosne, koji zive u Americi.

Sav eventualni ostatak novcani sredstava sa odrzane Kestenijade i planiranog humanitarnog koncerta, bice urucen obitelji tesko oboljelog Senada, kojem je zbog dugogodisnjeg teskog zdravstvenog stanja i velikih troskova lijecenja pomoc zaista neophodna. Za odrzavanje nocnog dijela programa Kestenijade – humanitarnog koncerta, u toku je pronalazak odgovarajuce dvorane, o cemu ce organizator obavijestiti zainteresirane plakatama pred i na sam dan Kestenijade, te sljedeci sedmica putem medija: Televizija Bostel (pozvani da prate i snimaju Kestenijadu), sedmicnih novina Reprezent, www.cazin.net i  ostali medija.

Objavio: Ned, 04/12/2011 - 17:54

Facebook komentari

Back to top