Direktor policije RS: Biće novih hapšenja i pretresa

Home

Direktor policije RS: Biće novih hapšenja i pretresa


BIJELjINA - Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić izjavio je da se akcija "Kubikus" nastavlja i da će biti novih hapšenja i pretresa u zavisnosti od toga kuda tragovi i dokazi budu upućivali policiju.

"Do sada je pretreseno nešto više od 40 lokacija i lišeno slobode oko 15 lica. Akcija se nastavlja i u zavisnosti od toga kuda nas upućuju tragovi i dokazi biće novih hapšenja i pretresa", rekao je Vasić i dodao da će mnoga lica imati status svjedoka.

Vasić je naveo da je dio izuzetih dokaza upućen na vještačenje i da u daljem toku istrage ne može biti uništen, te da će kao dokaz biti korišteno sve ono što je sadržano u vidu elektronskih zapisa na računarima.

On je rekao da istraga ne može biti ugrožena time da je za samo četvoro od 13 privedenih lica tužilaštvo zatražilo pritvor, jer su za ta lica obezbijeđeni dokazi ili su oni već u ovoj fazi istrage prihvatili odgovornost.

"Suvišno je da tužilaštvo izlaže trošku društvenu zajednicu time što bi držalo u pritvoru lica za koja su obezbjeđeni dokazi ili za lica koja su već u ovoj fazi istrage u potpunosti prihvatili svoju odgovornost", rekao je Vasić, javlja Srna. 

On je dodao da je društvena opasnost od ponavljanja krivičnih djela kod tih lica, s obzirom na to čime su se bavili, svedena na minimum. "Tužilaštvo je dobro procijenilo i donijelo pravu odluku da bi proces bio što je moguće efikasniji, brži i jeftiniji", rekao je Vasić za ATV.

U akciji "Kubikus" prije tri dana uhapšeno je 13 lica zbog sumnje da su organizovanjem nedozvoljenih igara na sreću putem interneta, bez licence i odobrenja Republičke uprave za igre na sreću, oštetili budžet Srpske za milionski iznos i pribavili protivpravnu imovinsku korist u višemilionskim iznosima.

U nastavku akcije juče su lišene slobode inspektorke u republičkoj Upravi za igre za sreću Mirjana Jočić i Anita Vračić. Specijalno tužilaštvo Republike Srpske predložilo je određivanje 30-dnevnog pritvora za Jočićevu, dok je Vračićeva puštena da se brani sa slobode.

 

(Vijesti.ba)

Objavio: Sat, 10/12/2011 - 21:20

Facebook komentari

Back to top