Dvodnevna dijeta efektnija je od stalnog brojanja kalorija

Home

Dvodnevna dijeta efektnija je od stalnog brojanja kalorija


Stroga pridržavanje dijete samo dva dana u tjednu je učinkovitiji način gubljenja kilograma nego svakodnevno brojanje kalorija, otkriva studija Sveučilišne bolnice South Manchester provedena na 115 žena od kojih je svaka bila na jednoj od tri dijete. Žene koje su dva dana u tjednu jele voće, povrće i nemasno meso, dok su ostalih dana u tjednu jele što god su htjele, smršavjele su duplo više od onih koje su stalno bile na dijeti, potvrđuje istraživanje.

 One koje su na bile na prvoj vrsti dijete, u dva dana smjele su unijeti 650 kalorija i smanjiti unos ugljikohidrata poput tjestenine, kruha i krumpira, dok su ostalih dana jele po želji. Druga dijeta nije imala određeni kalorijski limit, a žene dva dana na tjedan nisu smjele jesti ugljikohidrate, dok su ostalih dana u tjednu jele što god su htjele. Treća skupina žena pridržavala se dijete svaki dan, s time da su svaki dan smjele unijeti 1500 kalorija, ali izbjegavajući masnu hranu i alkohol.

Nakon tri mjeseca, žene koje su se pridržavale dvodnevne dijete smršavjele su četiri kilograma, dok su one koje su bili svaki dan na dijeti izgubile 2,4 kilograma.

- Efekt dvodnevne dijete djeluje i ostalih dana u tjednu, a žene su se iako nisu imale ograničenja, nastavile zdravo hraniti tijekom cijelog tjedna - ističe za Daily Mail dr. Michelle Harvie iz Centra za prevenciju raka.

KIP.ba

Objavio: Pet, 09/12/2011 - 17:36

Facebook komentari

Back to top