EDA HARBAŠ, MISS USK-a: Drago mi je da ću imati priliku da promovišem moju B. Otoku na izboru za Miss BiH

Home

EDA HARBAŠ, MISS USK-a: Drago mi je da ću imati priliku da promovišem moju B. Otoku na izboru za Miss BiH


U cazinskom klubu Hemingway, 2. decembra, održan je izbor za Miss Unsko-sanskog kanton. Na izboru je učestvovalo deset djevojaka i to iz: Bihaća, Ključa, Bosanske Otoke i grada domaćina izbora Cazina. Odabrane su tri pobjednice koje će predstavljati naš kanton na državnom natjecanju. Čast da se bore za lentu naljepše djevojke u Bosni i Hercegovini imaće Eda Harbaš, Hatidža Bilajac, Matea Pajazetović.

Bosanska Otoka će tako po prvi put imati svoju predstavnicu na izboru za Miss Bosne i Hercegovine, ovaj uspjeh vrijedan spomena ostavirila je naša lijepa sugrađanka Eda Harbaš. No, nije ovo Edi bilo prvo takmičenje ovakvog karaktera. Naime, Eda je ove godine učestvovala i na izboru “Miss Globo BiH”, gdje ostvarila zavidan rezultat plasmanom u finale.
“Jako sam sretna što sam prva Otočanka koja će učestvovati na izboru za Miss BiH, i veoma mi je drago da ću imati priliku da promovišem i moju Bosansku Otoku na ovako prestižnom takmičenju. Velika su očekivanja za finalni izbor, ali isto tako predstoji mnogo priprema i rada. Svakako moram pomenuti i pohvaliti organizatoricu takmičenja u Cazinu Eminu Hadžipašić”, iznijela je svoje inpresije o izboru i plasmanu na državno takmičenje Eda Harbaš.

Eda Harbaš rodjena je 23.oktobra 1990.godine trenutno je nezaposlena a veliki hobi joj je pješačenje. Gotovo da nema manifestacije na kojoj se organizuju prigodni marševi, a da se Eda ne pojavi, već nekoliko godina redovno ide na „Marš mira-stazom smrti“ u Potočare. Eda je pravi majstor u trbušnom plesu, a bavila se folklorom i manekenstvom . Redovan je posjetilac radionica za mlade, a aktivna je i u raznim udruženjima gradjana.

Našoj Edi želimo puno sreće i da nam u Bosansku Otoku donese krunu namjenjenu najljepšo djevojci u Bosne i Hercegovine!

uskportal.ba

Objavio: Wed, 07/12/2011 - 08:01

Facebook komentari

Back to top