EKSKLUZIVNO: Amel Ćurić, učesnik X Factor Adria

Home

EKSKLUZIVNO: Amel Ćurić, učesnik X Factor Adria

„FB“ bi bio ispunjen do posljednjeg mjesta kada god bih u Cazinu nastupao. Poruka Cazinjanima bi bila: - Ostanite takvi kakvi jeste, gostoprimljivi i široke ruke, uvijek spremni da ugostite svakoga ko dođe u vaš grad. Iz Cazina nosim samo lijepe uspomene. Ljudine ste - poručuje superfinalista najvećeg muzičkog regionalnog takmičenja s kojim smo zabilježili kratak intervju neposredno pred veliko nedjeljno superfinale. 

                                                                                                                                                                              Intervju zabilježila: Muhiba Burzić/Cazin.net

CAZIN. NET:  Mlad i lijep momak, izvanredan pjevač, perspektivan,  pozitivan, zabavan... Ovu lekciju o Amelu naučili smo još prije jedanaest godina. Iako znamo da je nama Bosancima prirođena duhovitost i smisao za humor, ne mogu a da posebno ne istaknem i ove tvoje osobine. Kako se osjećaš kao učesnik najvećeg muzičkog takmičenja u regionu?

ĆURIĆ:  Kako se bliži superfinale, uzbuđenje raste. Presretan sam jer sam na neki način i ostvario svoj cilj, a on je je ulazak u veliko superfinale. A sad šta će biti, neka bude. Ako publika i žiri smatraju da sam zaslužio pobjedu, neka glasaju pa neka i pobijedim. Ali, ako zaista misle da sam to zaslužio. 
 

    NOVE MOGUĆNOSTI

CAZIN.NET: Činjenica je da te mnogi smatraju glavnim favoritom, šta bi ti značila pobjeda?

ĆURIĆ: U svakom slučaju pobjeda bi bila vjetar u leđa mojoj karijeri i otvaranje mnogih mogućnosti da napredujem i okrunim svoju muzičku karijeru. Borim se na pošten način . I, vjerujte, neću biti razočaran ni ako ne pobijedim jer meni su se već mnoga vrata otvorila.

CAZIN.NET: - U intervjuu za Federalnu televiziju kazao si da je X Factor Adria jedan od najorganiziranijih muzičkih projekata u kojem si učestvovao, da gotovo tridesetak ljudi prati svakog takmičara od tzv.bekstejdža do izlaska na pozornicu. Iako je ovo takmičenje novo iskustvo za tebe, mogu li se naći neke dodirne tačke sa onim iskustvom od prije jedanaest godina?

ĆURIĆ:  S obzirom da sam prije jedanaest  godina pobijedio na jednom sličnom šou, to mi je olakšalo put do ovoga finala jer sada znam koje greške ne trebam praviti, a koje sam tada pravio. Ne kaže se džaba da čovjek uči dok je živ. Iskoristit ću sva pozitivna ranija iskustva. Ali moram reći i da sam presretan što za mene i danas glasaju svi oni koji su i tada navijali za mene. Navijaju punog srca i ne mogu vam opisati koliko me to usrećuje.

MASSIMO - GOSPODIN SA STAVOM

CAZIN.NET:  Kroz ovaj šou nekako si smekšao i „nedodirljivog“ Massima. Kako je surađivati s tako jednim izuzetnim i iskrenim, ali i vrlo strogim pjevačem?

ĆURIĆ: Massimo je ljudska veličina kakvih je malo na estradi. To je čovjek na kojeg možeš računati u svako doba dana i noći. On je veliki gospodin sa stavom. Time što sam njega upoznao, već sam puno dobio. Massimo je pravi šoumen☺

CAZIN. NET:  Šta se promijenilo u tvom životu i u životu tvoje porodice otkako si učesnik ovog vrlo popularnog muzičkog takmičenja?

ĆURIĆ:  U našim životima se promijenilo samo to što dobijamo mnogo poziva od prijatelja i rodbine. I, naravno, glavne smo face u porodici Ćuric☺

GOSTOPRIMLJIVI CAZINJANI

CAZIN.NET:  U više navrata si gostujući u Cazinu sa svojim prijateljem i suradnikom Kicetom oduševljavao Cazinjane svojim pjevanjem  kod Fike Bijelog do ranih jutarnjih sati. Samo da znaš da te Cazinjani  nisu zaboravili i da su s oduševljenjem i zanimanjem čekali svaku nedjelju i ponedjeljak. Želiš li im ovom prilikom uputiti riječ-dvije?

ĆURIĆ:  „FB“ bi bio ispunjen do posljednjeg mjesta kada god bih u Cazinu nastupao. Poruka Cazinjanima bi bila: -Ostanite takvi kakvi jeste, gostoprimljivi i široke ruke, uvijek spremni da ugostite svakoga ko dođe u vaš grad. Iz Cazina nosim samo lijepe uspomene. Ljudine ste!

CAZIN.NET:  X Factor Adria je prepun dobrih izvođača i bitka će se voditi do kraja. Cazin bodri sve bh.takmičare, ali u srcima Cazinjana ti imaš posebno mjesto...

ĆURIĆ: Hvala Cazinu, hvala svim ljudima koji me podržavaju i glasaju za mene. Imam veliku podršku s naše estrade. Zahvaljujem fanovima iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore kojih do sada nisam imao. Za mene je to veliki dobitak. I zato jedva čekam da zasviram u Zagrebu, Beogradu, Skoplju, Podgorici..., i naravno ponovo u Cazinu☺ Hvala svima!!!

CAZIN.NET: Pozivamo sve čitaoce našeg portala da glasaju za Amela. U poruku ukucajte broj 1 i pošaljite na broj 091 414 404. Zajedno sa Amelom idemo po pobjedu!!!

Objavito: Sat, 06/20/2015 - 15:25

Facebook komentari

Back to top