EKSKLUZIVNO: Pred današnju utakmicu BIH – Meksiko

Home

EKSKLUZIVNO: Pred današnju utakmicu BIH – Meksiko


Za nekoliko sati odigrace se u historiji prvi fudbalski mec drzavnih reprezentacija Bosne & Hercegovine i Meksika, na neutralnom terenu stadiona George Dome (kapacitet 71.000 sjedista, plasticna trava, natkriven) u gradu Atlanta, Sjedinjene Americke Drzave,  drzava Georgia.

Od jucer prema Atlanti se slivaju navijacke kolone auta, kombija, kamiona I aviona u kojima stizu Bosanci I Hercegovci sa raznih destinacija zivljenja u Americi I Kanadi. Prema informacijama pristiglih navijackih grupa iz grada I oko stadiona u Atlanti najbrojniji su BIH Fanatikosi-navijaci iz Cikaga, Las  Vegasa, Fort Wayne, Boise, Utica, Louisville, Waterloo, Boowlengreen, Dallas, itd…..

U podne je u Atlanti temperatura oko 45 farenhajta-7 celzijusa, utakmica pocinje u 20:00 po istocnoamerickom vremenu-evropsko 02:00 cetvrtak ujutro, a u Americi se moze direktno  gledati na tv kanalu Telefutura. Korisnici interneta mogu uzivo pratiti prenos na linku : www.univisionfutbol.com.

Safet Susic, selektor BiH Reprezentacije,  sa svojim strucnim saradnicima I pomocnicima jucer predvecer je izveo igrace reprezentativce da treniraju na stadionu Georgia Dome, gdje ce se igrati danasnji mec.

Poslije treninga igraci-reprezentativci su se odmarali I relaksirali u hotelu koji je u neposrednoj blizini stadiona. A neki nasi Krajisnici koji su ranije “doletili nebeskim pticama”  iz Las Vegasa u grupi navijaca BIH Fanatikosi, kao npr. bivsi fudbaler Edo Abdagic, nasli su se sa svojim prijateljima reprezentativcima o cemu svjedoce fotografije jucerasnje I sinocne. Edo Abdagic kaze: “Sretan sam sto sam se veceras nasao sa svojim nekadasnjim saigracima i prijateljima, a sada fudbalerima koji brane boje BiH reprezentacije. I to bas ovdje u Americi,  zemlji gdje ja zadnju deceniju zivim. Atmosfera navijacka u Atlanti je fantasticna, I samo je pitanje koliko desetina hiljada BiH Fanatikosa ce veceras na stadionu napraviti odlicnu atmosferu za dobru igru nasih reprezentativaca. Ocekujemo dobru igru, fer I sportsko navijanje I pobjedu naseg tima. Sretno!!!!!”

Zahvaljujuci nasim fotoreporterima iz Velike Kladuse I Cazina, Kajdic Rifeti I Irfanu te Edi Abdagicu koji se od jucer nalaze sa BiH reprezentativcima u Atlanti, uzivajte gledajuci njihove fotografije. Poslije vecerasnje utakmice slijede najnovije slike I informacije.

Izet Dizdarević – Aga iz Čikaga za cazinNET

Objavio: Ned, 04/12/2011 - 17:31

Facebook komentari

Back to top