INZKO: 'Rano je za reorganizaciju OHR-a'

Home

INZKO: 'Rano je za reorganizaciju OHR-a'


Veleposlanstvo SAD u BiH priopćiloa je da je prerano govoriti o reorganizaciji OHR-a.

"Samo nakon što budu ispunjeni svi od 5+2 ciljeva, počet ćemo razgovarati o tranziciji Ureda visokog predstavnika. Ovaj proces bi trebao biti određen ispunjenjem zadatih ciljeva, a ne vremenskim rokovima", napomenuto je iz Ureda za odnose s javnošću Veleposlanstva SAD u BiH.

U priopćenju se navodi da OHR i visoki predstavnik Valentin Inzko imaju punu podršku Veleposlanstva SAD.

Veleposlanstvo je pozdravilo zaključak Vlade Republike Srpske (RS) i objavljivanje karte Republike Srpske koja održava konačnu arbitražnu odluku za Brčko.

"Pitanje okončanja supervizije se mora razmotriti u okviru konzultacija sa svim članovima Nadzornog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIC-a). SAD nemaju nikakav dodatni komentar o ovom pitanju do sastanka PIC-a, 12. i 13. prosinca, kada će ono biti razmatrano", rečeno je Srni iz Veleposlanstva SAD u odgovoru na pitanje jesu li ispunjeni uvjeti za obustavljanje supervizije u distriktu Brčko.

Vlada Republike Srpske donijela je proteklog tjedna odluku da izbriše međuentitetsku liniju razdvajanja na području distrikta Brčko, čime je uklonjen i posljednji uvjet za zatvaranje međunarodne supervizije nad tim distriktom.

Također je usvojen i zaključak po kojem se "objavljuje i stavlja u promet kartografska osnova administrativne karte RS i Brčko distrikta".

Vijeće EU podržalo je dijalog o reformi pravosuđa u BiH i "rekonfiguraciji" OHR-a, te pozvao lidere da odmah formiraju Vijeće ministara.

srna

 

Objavio: Čet, 08/12/2011 - 08:25

Facebook komentari

Back to top