Izetbegović odgovorio Vučiću: Pogledati zločin Škorpiona, to se desilo 8.372 puta! VIDEO

Home

Izetbegović odgovorio Vučiću: Pogledati zločin Škorpiona, to se desilo 8.372 puta! VIDEO

Današnje izjave premijera Srbije Aleksandra Vučić koji je kazao da ne podržava rezoluciju o Srebrenici, ali je spreman doći u Potočare "da pogne i sagne svoju glavu, ako to Bošnjaci žele", komentirao je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, koji je rekao da Vučić pokazuje spremnost da popravlja odnose Srbije i Bosne i Hercegovine, te Srba i Bošnjaka, javlja Al Jazeera.

"Nažalost, ovi posljednji događaji sa hapšenjem gospodina Orića u Švajcarskoj su u koliziji sa tim dobrim namjerama i sa dobrim riječima gospodina Vučića. Sada je po treći puta branioc Srebrenice, heroj Srebrenice, u zatvoru. I srbijanska država traži njegovo izručenje", rekao je Izetbegović.

Član Predsjedništva BiH je ocijenio da je to u koliziji sa deklarativnim izjavama o poboljšanju odnosa Srbije i BiH, te drugačijih odnosa sa Srbijom i poboljšanju odnosa Srba i Bošnjaka, kao i priznanju suvereniteta Bosne i Hercegovine.

"Treba priznati sudove, Haški tribunal, koji je tamo kazao da se u Srebrenici desio genocid. I treba se sa tim suočit, sa onim što su učinili Škorpioni".

Izetbegović je rekao da treba pregledati snimke ubistava dječaka i shvatiti da se to desilo 8.372 puta.

Član Predsjedništva BiH je dodao da za poboljšanje odnosa treba priznati i suverenitet bh. sudova.

"Zašto bi srbijanski sud sudio za eventualne zločine počinjene u Bosni i Hercegovini nad bosanskim građanima od strane bosanskih građana? Imamo protokole koji su tu veoma jasni".

"Poštovanje sudova, poštovanje i respekt prema žrtvama i prema onome što se desilo u Bosni i Hercegovini bili bi neki prethodni koraci prije nego što se krene u ozbiljnije strane kada je u pitanju pomirenje i relaksacija odnosa na Balkanu", ocijenio je Izetbegović.
 

oslobodjenje.ba

Objavito: Sat, 06/20/2015 - 13:25

Facebook komentari

Back to top