KONSENZUS VEČERAS ILI SUTRA?Barroso postavio uvjete za reviziju Lisabonskog ugovora

Home

KONSENZUS VEČERAS ILI SUTRA?Barroso postavio uvjete za reviziju Lisabonskog ugovora


Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso postavio je u četvrtak svoje uvjete za reviziju ugovora EU, složenog procesa za koji zemlje članice moraju jamčiti ratifikaciju i koji treba pojačati ulogu institucija zajednice

'Moramo biti spremni na reviziju ugovora ako države članice mogu jamčiti da mogu potvrditi i ratificirati promjene ugovora', rekao je Barroso u Marseillu na sastanku Europske narodne stranke (PPE) nekoliko sati prije sastanka na vrhu u Bruxellesu.
'Revizija ugovora je uvijek složen proces. Možemo poduprijeti to nastaojanje ako je nužno za dalje kretanje', rekao je te naveo uvjete revizije.

'U reviziji je bitno jamčiti ulogu Europske komisije, Središnje europske banke, Europskog suda pravde i Europskog parlamenta. Jačoj Europi trebaju jače institucije', rekao je.

'Možemo reći 'da' reviziji ako se jamči nepromijenjen euro, ako idemo prema europskoj integraciji a ne prema komadanju tržišta, ako radimo na jačanju čvrstih veza i našeg jedinstva, a ne stvaranju novih podjela među nama', istaknuo je.

'Mislim da ćemo u tim uvjetima moći večeras ili sutra ujutro postići konsenzus', zaključio je.
tportal.hr/hina
Objavio: Pet, 09/12/2011 - 09:29

Facebook komentari

Back to top