APEL ZA POMOĆ MALOM ELVANU: Potrebno 5000 eura za odlazak na liječenje u Tursku

Home

APEL ZA POMOĆ MALOM ELVANU: Potrebno 5000 eura za odlazak na liječenje u Tursku

Mali Elvan Elvan Nasufović boluje od 8. mjeseca svog života i već tri godine se bori sa bolešću. U te tri godine, uz pomoć dobrih ljudi i H.O. “Sadaka”, Elvan je prošao sve velike klinike u regionu, od Tuzle, Sarajeva, Zagreba, Ljubljane, ali do sad nije uspio naći lijek od kojeg bi se u potpunosti izliječio. Ostala je nada još za liječenje u Turskoj, ali da bi otišao u Tursku i uradio pretrage, potrebna im je financijska pomoć.

Preko ACIBADEM klinike iz Sarajeva Elvanova medicinska dokumentacija poslana je na kliniku u Turskoj, te su ovih dana dobili potvrdan odgovor da ova klinika može primiti Elvana. Da bi se utvrdila terapija i način liječenja, potrebno je obaviti pretrage u Turskoj koje nisu jeftine, te zbog toga i upućujemo ovaj apel za pomoć.

Cijena za 24h EEG monitorizacije je 1.400 eura, za 48h cijena je 2.800 eura, dok bi u slučaju 72h bilo potrebno 4.200 eura. Ovome treba dodati cijenu kranialnog MR-a koja iznosi 1.000-1.100 eura. Tek nakon dobijenih rezultata tih postupaka, doktor može da odredi način liječenja. Zavisno od nalaza, doktor određuje da li će se pacijent liječiti medikamentima, hirurškim zahvatom ili nekom drugom vrstom terapije.

S obzirom da su ovo velika sredstava koja treba obezbjediti kako bi Elvan mogao otputovati u Tursku na ove pretrage, a poslije toga i liječenje, potrebno je prikupiti minimum 5.000 eura koje porodica nije u mogućnosti sama skupiti.

Zato ovim putem apelujemo na sve dobre i humane ljude da se uključe u ovu akciju i pokušamo i ovaj put skupiti neophodna sredstva za našeg Elvana.

Svoja sredstva možete uplaćivati direktno na broj računa otvoren na ime dječakove majke:

RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA
SWIFT CODE: RZBABA2S
IBAN CODE: BA391613000062955771
SEFIJA NASUFOVIĆ, STABANDŽA, 25 ZBORIŠTE

Želimo Vas također upoznati da nakon što se izvrše ove pretrage i nalazi, liječenje koje bi uslijedilo za Elvana u R. Turskoj bilo bi finansirano preko Zavoda za zdravstveno osiguranje ako bi dobili saglasnost ljekarske komisije.

Budimo solidarni i uključimo se koliko možemo, kako bi mali Elvan pokušao i ovaj put uz pomoć svih nas da napokon stane na svoje noge i zovne svoju mamu i babu.
 

Cazin.NET


Objavito: Ned, 06/07/2015 - 09:53

Facebook komentari

Back to top