MINISTAR SULJAGIĆ REAGUJE NA IZJAVU REISA CERIĆA: Mustafa Cerić pokazao elementarno nepoznavanje Ustava BiH i FBiH!

Home

MINISTAR SULJAGIĆ REAGUJE NA IZJAVU REISA CERIĆA: Mustafa Cerić pokazao elementarno nepoznavanje Ustava BiH i FBiH!


Povodom izjave reisu-l-uleme Mustafe ef. Cerića, date na kongresu vjeroučitelja u Sarajevu, reagovao je ministar obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo.

 

Reis Cerić je tom prilikom rekao: "U Velikom čajnu, kod Visokog, odmah uz školu, na ulazu je birtija i kladionica. Pazite, to je osnovno kršenje zakona. Zašto to ministar ne uredi? Zašto ne osigurava ambijent škole osnovne...", a izjava je emitovana u Dnevniku 2 FTV, 3. decembra.

Ministarstvo obrazovanja i nauke KS je u povodu ove reisove izjave izrazilo čuđenje zbog 'Cerićevog elementarnog nepoznavanja Ustava BiH i FBiH'.

"Naime, Cerić bi trebao znati da opština Visoko pripada ZE-DO kantonu. Tako da bi pitanje koje je uputio Ministarstvu obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo, Cerić zapravo trebao postaviti nadležnoj ministrici u ZE-DO kantonu, Bernadeti Galijašević, članici Stranke demokratske akcije (SDA) iz Tešnja.

Navedeno pitanje je Cerić mogao odmah postaviti i Bakiru Izetbegoviću, članu Predsjedništva SDA, s obzirom da su njih dvojica sjedili jedan do drugog na kongresu vjeroučitelja u Sarajevu.

Ministarstvo obrazovanja i nauke KS je, kao i dosad, otvoreno za sve dobronamjerne i konstruktivne prijedloge i kritike, te pozivamo Mustafu Cerića da nam anomalije slične onima u Visokom promptno prijavi, a zbog dobrobiti naše djece i roditelja.

 

 

depo

Objavio: Tue, 06/12/2011 - 00:44

Facebook komentari

Back to top