MOSTAR: Osmanović uručio 50 tisuća KM za obnovu mostarske Saborne crkve

Home

MOSTAR: Osmanović uručio 50 tisuća KM za obnovu mostarske Saborne crkve


Federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Adil Osmanović juče je posjetio mjesto izgradnje Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru, koja je izgrađena 1873., a porušena 1992 godine.

Ministar se tom prigodom upoznao kako teku radovi na obnovi ove crkve, te je donirao financijsku pomoć u iznosu od 50 tisuća KM za nastavak njezine izgradnje

"Ovo je poruka da naslonjeni jedni na druge možemo uspjeti u ovoj zemlji, te mnoge probleme sa kojima smo suočeni okrenuti u pozitivnom smjeru", izjavio je ministar Osmanović.

Pozvao je javna poduzeća da prilikom upošljavanja obrate pozornosti i na povratnike jer bi to bila, kako je kazao, jasna poruka održivom povratku, posebice mlađih.

Mostarski paroh Radivoje Krulj zahvalio je federalnom ministru na uručenoj donaciji, istaknuvši kako obnova Saborne crkve ide svojim tijekom te da su zadovoljni dinamikom radova.

Dodao je kako su za ovu godini zatvorili financijsku konstrukciju te da će još imati novca za idućih pola godine. Do sada se u obnovu Crkve, kako je kazao mostarski paroh, uložilo oko 2 milijuna konvertibilnih maraka, a trebalo bi još oko 6 milijuna kako bi se do kraja završili građevinski radovi.

Paroh je izrazio je nadu kako će institucije sa svih razina vlasti imati i dalje pomagati na obnovi Saborne crkve te da će njezina obnova pratiti i obnovu suživota u Mostaru.

Federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Adil Osmanović posjetio je gradilište Saborne crkve u pratnji predsjednika Skupštine HNŽ-a Ramiza Jelovca, te glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice u Mostaru Salem ef. Dedović

Osim spomenute donacije, Vlada FBiH će financijsku pomoć u iznosu od 30 tisuća KM dodijeliti i Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj općini u Konjicu za obnovu Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Čelebićima

fena

Objavio: Čet, 08/12/2011 - 09:00

Facebook komentari

Back to top