MOSTAR: U prodaji ulaznice za veliki koncert Glenn Miller Orchestra koji u siječnju dolazi u Mostar

Home

MOSTAR: U prodaji ulaznice za veliki koncert Glenn Miller Orchestra koji u siječnju dolazi u Mostar


Glenn Miller jedna je od najistaknutijih glazbenih ličnosti s početka prošlog stoljeća. Bio je neupitni kralj žanra koji će 15. siječnja zasigurno razgaliti Kosaču u Mostaru i 17. siječnja BKC u Sarajevu, a to je dobri stari swing!

U glazbenu povijest ucrtao je skladbe poput Moonlight Serenade, In the mood, Pennyslvania 6-5000, Chatanooga Choo choo ili At last... Orkestar koji nosi i slavi njegovo ime u našu zemlju dolazi u okviru turneje „In the Miller mood”, a iza njih su rasprodani koncerti širom Europe dugi niz godina!

O Glennu Milleru snimljeni su filmovi. Život mu je okončan tragičnom nesrećom, a u besmrtnost je ušao zahvaljujući izuzetnom talentu i upornosti. Sa samo 35 godina bio najsjajnija zvijezda američke jazz scene, taj mršav i koščati muškarac ozbiljnog držanja s prepoznatljivim okruglim naočalama u glazbu je unio nov i svježi zvuk koji je ponajviše bio baziran na solistima, ali u harmoniji sa cijelim orkestrom.

Članovi orkestara

Vođa benda: Wil Salden
Trube: Erik Veldkamp, Marcel Reijs, Pascal Haverkate, Roeland Cleijne
Trombon: Uli Plettendorff, Hansjörg Fink, André Pet, Jenke de Vries
Saksofon – Klarinet: Benjamin Steil, Malte Dürrschnabel, Peter Peuker, Frank Jacobi, Frank Meuwissen
Bass: Ingo Senst
Udaraljke: Klaas Balijon ili Haye Jellema ili Anton Burger
Klavir: Wil Salden
Glas: Roos Jonker ili Ellen Bliek ili Miett Molnar ili Mariske Hekkenberg

Radio, tada najmoćniji medij, u jesen 1939. godine lansirao ga je u zvijezde jer su skladbe “In the mood”, “Pennsylvania 6-5000”, “String of pearls” i “Moonlight serenade” postale vrlo brzo obožavane širom svijeta. Tako je zaradio članstvo u Hall of fame i nekoliko Grammya.

Godine 1942. neupitni kralj američkog swinga odlučio se pridružiti američkim ratnim snagama pa je, nakon što su ga odbili u mornarici, utemeljio U.S. Air Force Orchestra.

Kraj njegova života obavijen je velom tajne jer je 1944. godine nestao u zrakoplovnoj nesreći iznad La Manchea, u dobi od samo 40 godina. Zrakoplov u kojem je stradao nije nikada pronađen. Kako je tajna dugovječnija od bilo kakve istine, njegov zanimljiv i buran život s misterioznim krajem nastavio je zanimati svjetsku javnost što je ovjekovječeno igranim i dokumentarnim filmovima.

Nakon Drugog svjetskog rata, član Millerovog orchestra Tex Beneke, okupio je novi Glenn Miller Orchestra, a 1956. godine ulogu voditelja preuzeo je Ray McKinley, bivši glavni bubnjar u Millerovom Air Force Orchestra.

Godine 1990. odlukom predsjednika Glenn Miller Production-a vodstvo orkestra za Europu preuzima Wil Salden koji već od 1978. godine proučava Glenn Millera i koji za svaki od njihovih koncerata ima istu poruku: “Svaki vođa benda ili skladatelj sanja da stvara nov i nepogrešiv zvuk koji je istog momenta prepoznatljiv. Dođite i uvjerite se sami da se tradicija nastavlja i uživajte u nezaboravnoj večeri…

GLENN MILLER ORCHESTRA EUROPE

13. 01. 2012. Zagreb - Lisinski
14. 01. 2012. Banja Luka- Banski Dvor
15. 01. 2012. Mostar – Herceg Stjepan Kosača
16. 01. 2012. Podgorica – Narodno Pozorište
17. 01. 2012. Sarajevo – BKC
18. 01. 2012. Beograd – Sava Centar
19. 01. 2012. Novi Sad – Srpsko Narodno Pozorište

Od te davne 1990. Glenn Miller Orchestra Wil Saldena je najaktivniji orkestar sa preko 150 koncerata godišnje.

Nama po prvi put dolaze sa novom turnejom „In the Miller mood“ na koju Glenn Miller Orchestra kreće početkom 2012. godine. To će biti nadogradnja turneje „Evergreens in swing“ koja je postigla ogroman uspjeh i koja je punila dvorane u 17 država Europe i u okviru koje je Glenn Miller Orchestra u dvije godine imao nevjerojatnih 260 nastupa.

Glavni fokus glazbenog programa, naravno, i dalje ostaje na Glenn Miller skladbama i njegovom jedinstvenom zvuku koji je stvorio i koji ga je pozicionirao kao idola svoga vremena, dok se kao novina turneje ogleda u omažu drugim bend liderima kao što su Woody Herman, Count Basie i Harry James, ali i podsjećanje na Ellau Fitzgerald kao najbolju swing pjevačicu svih vremena.

Ovakva koncepcija programa je za ljubitelje Big Band glazbe jednostavno izazov jer zahtjeva izvanredne profesionalne glazbenike koji mogu odsvirati u tradicionalnoj Big Band postavci i prezentirati tradicionalni jazz zvuk pa će skladbe poput In the Mood, Moonlight Serenade, String of Pearls, Little Brown Jug, Stairway to the Star ili Somewhere Over the Rainbow donijeti dašak tridesetih i četrdesetih godina prošlog stoljeća.

Ulaznice za ovu glazbenu čaroliju kupite na vrijeme jer će ove dvorane biti sigurno premalene da prime sve ljubitelje istinskog ugođaja kojeg ovaj orkestar širi.

Ulaznice su podijeljene u četiri kategorije: 23,00 KM, 34,00 KM, 47,00 KM i 56,00 KM i mogu se kupiti putem portala Kupikartu.ba (e-ulaznice i dostava ulaznica) i na prodajnim mjestima u Sarajevu (Raiseburo u zgradi UNITIC-a; Relax tours poslovnice na platou Skenderije i u ulici Branilaca grada bb) i u Mostaru (poslovnice Fortuna trade tours)

Sve informacije o prodaji ulaznica i prodajnim mjestima možete dobiti putem call centra na telefon 033/943111 ili putem e-maila: [email protected].

bljesak.info

Objavio: Tue, 06/12/2011 - 10:07

Facebook komentari

Back to top