MUPRS: Dvije inspektorke predate u nadležnost Specijalnog tužilaštva RS-a

Home

MUPRS: Dvije inspektorke predate u nadležnost Specijalnog tužilaštva RS-a


BANJA LUKA - U nastavku akcije “Kubikus”, usmjerenoj na otkrivanje organizirane kriminalne grupe koja se bavila nelegalnim priređivanjem igara na sreću u RS-u, danas je policija RS-a izvršila pretrese na tri lokacije u Banjoj Luci te sprovela i predala u nadležnost Specijalnog tužilaštva RS-a dvije inspektorke zaposlene u Upravi za igre na sreću u RS-u.

Kako je Feni potvrdila portparolka MUPRS-a Mirna Šoja završen je pretres u Upravi za igre na sreću te dva privatna stana u Banjoj Luci, pri čemu je izuzeta određena dokumentacija. 

Nezvanično se saznaje da su sprovedene i predate u nadležnost Specijalnog tužilaštva RS-a inspektorice Anita Vrančić i Mirjana Јočić, čiji uredi i privatni stanovi su bili predmet pretresa. 

Jučer je, nakon saslušanja u Specijalnom tužilaštvu RS-a u Banjoj Luci, predloženo  određivanje pritvora za Darija Brkića, vlasnika kafe-kazina "Kajak" u Banjoj Luci. 

Saslušavani su i ostali uhapšeni: Naum Golić, Petar Lekić, Zoran Dragićević, Željko Botia, Duško Savić, Milivoj Dragičević, Velibor Milošević i Milijan Ivankvić. 

Tokom akcije kodnog naziva “Kubikus”, koja je provedena u srijedu u 16 općina RS-a, prilikom koje je pretreseno 39 lokacija, oduzeto oko 270.000 KM gotovog novca, pet skupocjenih vozila vrijednosti oko 400.000 KM i više stotina računara. 

 

Fena

Objavio: Pet, 09/12/2011 - 15:46

Facebook komentari

Back to top