Načelnik Behrić sa predstavnicima Carinske ispostave, Graničnog prelaza i Policijske stanice Velika Kladuša

Home

Načelnik Behrić sa predstavnicima Carinske ispostave, Graničnog prelaza i Policijske stanice Velika Kladuša

U nedavno otvorenom Uredu za dijasporu u zgradi Općine Velika Kladuša općinski načelnik Edin Behrić zajedno sa službenikom za dijasporu Senadom Šehićem u petak, 17. aprila sastao sa predstavnicima Carinske ispostave, Graničnog prelaza Velika Kladuša, te Policijske stanice Velika Kladuša. Sastanku su prisustvovali Asmir Smaić, šef Carinske ispostave Velika Kladuša, Aladin Čataković, šef Graničnog prelaza Velika Kladuša, te Jasmin Aldžić, komandir Policijske stanice Velika Kladuša, a tema razgovora bili su problemi sa kojima se susreće velikokladuška dijaspora prilikom ulaska ili izlaska iz BiH.

Kako je kazao načelnik Edin Behrić, tokom niza sastanak koje je imao u proteklom periodu sa građanima velikokladuške općine koji trenutno žive i rade u dijaspori, od strane tih istih građana istaknuti su problemi sa kojima se susreću prilikom ulaska ili izlaska iz BiH. Kao najveći problemi pobrojani su velike gužve i dugotrajna čekanja na prelazak granice, te sve učestalija pojava prosjačenja i nelegalne trgovine raznim proizvodima u blizini Graničnog prelaza Velika Kladuša. „ S obzirom da Uredom za dijasporu Općina Velika Kladuša jača veze i uspostavlja bolju saradnju i komunikaciju sa našom dijasporom cilj ovog sastanka bio je da se pokušaju pronaći načini za rješavanje onih problema koje su oni sami izdvojili““ kazao je načelnik Behrić.

VIDEO PRILOG

Svi učesnici sastanka složili su se da problemi sa kojima se susreću građani prilikom prelaska granice postaju sve izraženiji naročito u danima vikenda, te da je nužna uspostava čvrste saradnje svih nedležnih institucija u cilju rješavanja istih. Razgovaralo se i o mogućnostima otvaranja malograničnih prelaza Plazikur i Zagrad za građane koji imaju poljoprivredna zemljišta sa druge strane granice. Predstavnici Carinske ispostave, Graničnog prelaza Velika Kladuša, te Policijske stanice Velika Kladuša pozdravili su održavanje ovog sastanka, te nastojanja lokalne uprave da se problemi njenih građana rješavaju u što kraćem roku.

(radiovkladusa.ba)

Objavito: Pet, 04/17/2015 - 21:22

Facebook komentari

Back to top