Novi dokazi o uroti protiv bivšeg direktora MMF-a: Zaposlenici hotela slavili navodno silovanje

Home

Novi dokazi o uroti protiv bivšeg direktora MMF-a: Zaposlenici hotela slavili navodno silovanje

Francuska televizija BFMTV jučer je ekskluzivno emitovala snimak slavlja zaposlenika hotela "Sofitel" nakon što im je sobarica Nafissato Diallo rekla da ju je navodno silovao bivši šef MMF-a Dominique Strauss-Kahn.

Na početku snimka zabilježenog nadzornim kamerama u 12:30 sati vidi se kako Strauss-Kahn sa kćerkom odlazi iz hotela i sjeda u taksi.

Poslije toga za nekih dvdeset minuta Diallo svojim kolegama pokazuje na šta ju je tadašnji direktor MMF-a prisiljavao da radi.

Zadnji dio snimke, koji traje oko četiri minute, zabilježen je u 13:35, prikazuje dvojicu uposlenika hotela kako plešu i pozdravljaju jedan drugog.

Baš zbog tog detalja priče o navodnom silovanju kojeg je počinio Dominique Strauss-Kahn djeluju kao urota kojom se htjelo namjestiti bivšem direktoru MMF-a.

U strahu da će izgubiti na ugledu zbog moguće uključenosti u cijeli slučaj hotel je objavio video snimku te na taj način odbacio sva nagađanja da su učsestvovali u uroti.

Snimljeni zaposlenici hotel branili su se tvrdnjom da su slavili "sportski rezultat" iako to zvuči, u najmanju ruku, neuvjerljivo s obzirom da im je koji trenutak prije toga saopšteno da je "došlo do silovanja".

Strauss-Kahnov odvjetnik Henri Leclerc u četvrtak je izjavio kako nema nikakvih dokaza da se doista radilo o uroti.

Strauss-Kahn je bio optužen za silovanje sobarice Nafissato Diallo te je zbog toga bio i uhapšen. Tužilaštvo u New Yorku je odustalo od procesa zbog nepostojanja valjanih dokaza, te je bivši dierktor MMF-a vraćen u Francusku.

avaz

Objavljeno: Pet, 09/12/2011 - 16:52

Facebook komentari

Back to top