Obilježena godišnjica smrti Franje Tuđmana

Home

Obilježena godišnjica smrti Franje Tuđmana


ZAGREB - Predsjednica HDZ-a i Vlade Hrvatske Jadranka Kosor s vodstvom HDZ-a položila je vijenac na grob prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana na zagrebačkom groblju Mirogoju, u povodu 12. godišnjice njegove smrti, a odvojeno vijenac na Tuđmanov grob položio je i predsjednik Sabora Luka Bebić.

Kosor je u prisustvu stranačkog vrha, sinjskih alkara, predstavnika udruženja iz Domovinskog rata te brojnih članova stranke iz Hrvatske i BiH položila vijenac i zapalila svijeće. 

Predsjednica HDZ-a nije željela davati nikakve izjave novinarima već se samo zadržala u kraćem razgovoru s članovima i simpatizerima stranke koji su bili kod groba prvog hrvatskog predsjednika.

Nedugo zatim vijenac je položio i predsjednik Sabora Luka Bebić koji je izjavio da ga s Franjom Tuđmanom vezuje dugogododišnje prijateljstvo i da se došao pokloniti na njegov grob i prisjetiti se dana ‘njegovog nadahnutog vodstva s kojim smo postigli državnu neovisnost i obranili zemlju. Podsjetio je da je Franjo Tuđman još početkom 1989. godine u programu HDZ-a isticao da Hrvatska treba postati članica Evropske unije, odnosno tadašnje Evropske zajednice.

 

(Vijesti.ba)

Objavio: Sat, 10/12/2011 - 18:30

Facebook komentari

Back to top