Odbijeni kandidati ostali zatečeni izjavama načelnika: Memić volonterkama poručio da im je bolje da se udaju

Home

Odbijeni kandidati ostali zatečeni izjavama načelnika: Memić volonterkama poručio da im je bolje da se udaju


Nakon što je u septembru ove godine objavljen konkurs za prijem volontera u Općinu Ilidža, neki od kandidata koji nisu primljeni požalili su nam se najprije na, kako su naveli, nelegalni izbor volontera, a potom i na nekorektno i neozbiljno ponašanje načelnika općine Senaida Memića (SDA).

Doživjeli šok

Muamera Džafić, diplomirana pravnica i jedna od odbijenih kandidatkinja, ispričala nam je da je ostala šokirana nakon što im je Memić rekao da niko od njih 30 pravnika, koliko ih je bilo među prijavljenima, nije primljen.

- Prijavila sam se na konkurs za volontera s nadom da ću biti primljena. Iz Općine su me pozvali na razgovor i očekivala sam da ću dočekati pozitivan odgovor. Međutim, kada sam stigla, doživjela sam šok. Mene i još 29 pravnika načelnik je lično pozvao da nam saopći da nema lijepe vijesti za nas i da niko nije prošao - priča Džafić.

Prisutni nisu mogli vjerovati da ih je pozvao samo da bi im saopćio da nisu dobili posao, a onda je uslijedio i još veći šok zbog Memićevih “utješnih” izjava.

- Načelnik je nama, djevojkama, rekao da je lijepo što smo školovane, ali da je sada red da se udajemo, a da posao može čekati. Nisam mogla to prešutjeti pa sam mu rekla da nije lijepo da slušamo takve stvari - dodaje naša sagovornica.

Nema mjesta


Memić je zatim kazao da on ima tri kriterija za prijem volontera: socijalni slučajevi, da su s područja Ilidže, a kao treći kriterij naveo je - sreću!

- Treba li to značiti da za nas iz općine Centar nema mjesta u Općini Ilidža? Nakon što smo izašli iz zgrade Općine, svi smo se zbunjeno zgledali, ne vjerujući šta nam se desilo - kazala je Džafić.

Senaid Memić nam je potvrdio da je od 210 prijavljenih kandidata primljeno njih 70, i to oni za koje su smatrali da treba da rade, a ostalima je zaželio više sreće drugi put.

Primanja 600 KM

- Ne znam ko me optužuje i zašto jer je izbor bio regularan. Možda jesam tokom razgovora s kandidatima djevojkama i rekao da im je bolje da se udaju, ali to ne smatram uvredom, jer je za mene porodica vrednija od fakultetske diplome. Ovo što mi radimo jeste naša volja i niko ne može stvarati pritisak, jer se svi volonteri plaćaju iz budžeta općine, a ne KS i imaju primanja od 500 do 600 KM - navodi Memić.

avaz

Objavio: Ned, 03/11/2013 - 11:48

Facebook komentari

Back to top