Odbojkašice Bihać Preminger-a unatoč dobroj igri poražene u Brčkom od odbojkašica Jedinstva višestrukih prvakinja BiH

Home

Odbojkašice Bihać Preminger-a unatoč dobroj igri poražene u Brčkom od odbojkašica Jedinstva višestrukih prvakinja BiH


Odbojkašice Bihać-Preminger su u petak navečer odigrale poslednji susret jesenjeg dijela prvenstva u Brčkom i pokazale veoma dobru igru a što je rezultiralo da protiv višegodišnjih prvakinja Bosne i Hercegovine odbojkašica Jedinstva iz Brčkog osvoje jedan set a zamalo i bod što nije uspjelo niti jednoj drugoj ekipi u prvom dijeli sezone.

Odličnu igru Bišćanke su pokazale u prvom setu koji su dobile bez problema da bi u drugom setu, najvjerovatnije pod impresijama dobijenog seta i manjka koncentracije došlo do opuštanja i pada u igri tako da su odbojkašice Jedinstva bez ikakvih problema uzele set i izjednačile na 1:1.

U trećem setu ponovno dominacija gošći iz Bihaća koje dolaze do vođstva 18:12 a potom i 19:14, ali tada dolazi do pada u igri bišćanki što veoma iskusne igračice Jedinstva koriste i poravnavaju rezultat na 19:19 i počinje velika borba za svaki poen. Kada su Bišćanke ponovo povele sa 23:22 jedna pogrešna odluka sudije dovela je domaće igračice do izjednačenja a potom i do osvajanja seta na razliku 26:24.

Treći set je obilovao veoma dobrim i atraktivnim poenima obiju ekipa a odbojkašice Jedinstva pokazuju da bez razloga nisu višestruke prvakinje i dobijaju set i meč za konačan rezultat 3:1.

Ovakvom igrom Bihaćke studentice su pokazale da su se vratile u formu i da u narednim utakmicama očekuju još bolju igru i dobre rezultate na što će morati da računaju ostale ekipe pa i skeptici koji su u poslijednje vrijeme počeli da negativno pišu o klubu i igračicama.

Naredne sedmice bišćanke igraju dvije važne utakmice, prvu već u srijedu 7.decembra na domaćem terenu u 19,00 sati protiv OK Gacko u okviru četvrtfinala KUP-a BiH, a drugu utakmicu igraju u subotu 10.decembra na gostovanju u Sarajevu protiv ekipe OK “Mladost”.

KIP.ba

Objavio: Pon, 05/12/2011 - 00:58

Facebook komentari

Back to top