Odgovor na pismo Onuru: Burhan bej sitnu knjigu piše

Home

Odgovor na pismo Onuru: Burhan bej sitnu knjigu piše


Moj Kenane, merhaba!
Ja sam tebe skroz smetn’o. Još mi je Onur rek’o da ti se javim, da si mu pisao, ali zaboravio i de sad. Ah, k’o starij i insan.

PIŠE: Kenan Alagić 037

On je u Zagrebu, ima nekog posla, pa me zamolio da ti se javim. Nije ponio hrvatsku karticu pa te ne može nazvati. U romingu je i dok nazove srkne mu kredit.
Jučer dok se javio kući uze mu 18 maraka.

Ali uglavnom stigao je pa se sad čujemo na Facebooku. Evo ode i Šeherzada. Ne da ona njemu moj sinko, bez sebe maknuti. Ljubomorna ko pašče. Al neka je. Nije ni njegovo maslo za ramazana.
Bio je on poč’o sa onom Jasmin. Ona, vještica, zna da se on ozbiljno zauzeo sa Šeherzadom i opet obliće oko njega. E eto, hudnica umri. Nesta je ko dim duhana.

Dragi moj Kenane jesi li ti vidio šta se nama izdogađa. Pa moja familija k’o da je nagazila. Moja ona snaha Fusun zauze se sa nekim slikarom. A ti znaš kakva je Nadida. Nema bome nego ići za njom i uhvatiti je u kući njegovoj. Snaha pomađe gluho bilo, nemoj mati, nemoj mati. Ali stara ne da nego kupi prnje i haj materi.

Bom šta da ti kažem, Nadida taj dan dok ne povrati. Ona je došla kući blida ko krpa. Tri dana ona mrve kruha nije stavila u usta. Žao mi je, ionako slabo jede, satra je kiselina. To nju muči još kad je Ali Kemala rodila.
Ja opet ne mogu da se ne sekiram. Nadida to još ne zna sakriti ona saburi (cazin.net). Ja ne mogu ja nama planem. I onda naveče ne spavam, znoji se, vrtim. I mora mi doći slabo. Sad sam fala Bogu dobar. Bilo me malo pritislo, prepo sam se, ali dobro je. Moram na kontrolu u februaru ali dobro je kako je bilo.Pa eto bom koliko sam bio slab da nisam mogao ni tespihati.Slab, slab, nemam snage u rukama ko da nisu moje.

Kerem se opametio, oženio se, to si sigurno čuo. Pa da, oženio Benu. Fina je ono cura, ja sam malo stariji od njene matere i znam tu cijelu familiju. Otac bio pošten, crni radnik. Mati joj mlada umrla, radila u Četkari. Ima ona još jednu stariju sestru, mislim da je udana u Liskovcu (cazin.net), tamo kod vas.

Šeherzada je vodila malog na kontrolu, sad je fala Bogu dobro. Bio je nešto slab, temperatura. Ona se prepala. Ah, znaš dijete. Leti, oznoji se, pije ledene vode. A on, srce moje osjetljiv. (cazin.net) Stalno dođe pa viče: dide kad ćemo ići na vašar? Ići ćemo sine, kad did dobije penziju. Znaš šta su djeca.

Čuo si sigurno da mi je i ona snaha umrla, Džansel. Nije mi prava snaha, ali jes, zaboli je naveče moj sinko, ‘vako utorak bio. Daj hitnu, vozi u bolnicu. Dok je Ali Kemal došao, umri. Alla’, alla’, osta ono dijete bez matere. Pa eto sad će kod nas. Šta god da je bilo to je moje unuče. Ono kod mene uvijek ima mjesta. Hajd da te ne zadržavam i ti radiš. Ti si još u Bihaću ?

De mi Boga ti reci kako ti je majka Subhija? Jel’ de ona je 21. godište, ona je starija od mene? poselami je.

Slušaj, Onur mi je rekao za one pare. On njih sada nema. Kaže prve koje budu tvoje su. Sad se baš istrug’o.  Uzimao je neku robu a ima i on neki kredit za stan.

Nego ja ću tebi to riješiti, ale de sačekaj da mi legne penzija. Sad sam u minusu p da mi penzija pokrije minus. Onda opet mogu ići u “crveno”. Riješićemo, nemoj se sekirati. Nemoj ganjati gdje drugo. Ja bih se naljutio da čuje m da si gdje drugo  ganjo kraj mene živog.
Bom sine, ništa nego selamićeš svojima pa se čujemo. Ako Onur bude zvao ja cu reći da smo se čuli, a vas dvojica onda gledajte da se nađete kad bude prilike.

Tvoj Burhan

 

Objavio: Ned, 04/12/2011 - 00:03

Facebook komentari

Back to top