Osuda odluke tužioca zbog izmjene optužnice protiv Ratka Mladića

Home

Osuda odluke tužioca zbog izmjene optužnice protiv Ratka Mladića


Općinsko vijeće Općine Bosanska Krupa na svojoj 44. redovnoj sjednici održanoj 30. 11. 2011. godine je donijelo zaključak u vezi izbacivanja iz optužnice odgovornost Ratka Mladića za počinjene ratne zločine na području općine Bosanska Krupa u procesu pred Tribunalom za ratne zločine na području bivše Jugoslavije u Hagu, kojim je zauzelo slijedeći stav:

„Općinsko vijeće kao predstavnički organ građana općine Bosanska Krupa smatra neprihvatljivim odluku tužioca Haškog tribunala po pitanju izbacivanja iz optužnice odgovornosti ratnog zločinca Ratka Mladića za izvršene ratne zločine u općini Bosanska Krupa.

Smatramo da niko nema pravo na ovakav način vršiti ponovni zločin prema žrtvama iz proteklog rata na način da iz optužnice izbaci odgovornost najvećeg krvoloka i to samo za zločine počinjene u Bosanskoj Krupi.

Zbog žrtava i pravde najoštrije osuđujemo pomenutu odluku tužitelja i zahtijevamo od Predsjedništva BiH da uputi akt Tribunalu za ratne zločine na području bivše Jugoslavije u Hagu.“

uskportal

Objavio: Tue, 06/12/2011 - 00:21

Facebook komentari

Back to top