OTVOR PROZOR I USPAVAJ DIJETE,KAD JA DOĐEM SA DRUGE PLANETE…

Home

OTVOR PROZOR I USPAVAJ DIJETE,KAD JA DOĐEM SA DRUGE PLANETE…


Ljudi,napokon se i to desilo.Taman sam izgubio svaku nadu da će nas posjetiti neko normalniji od nas,kad ipak ONI dođoše.Vanzemaljci vidjeni iznad Bihaća !

PIŠE: KENAN ALAGIĆ

Pa, mislim bilo je i vrijeme.Ne znam jesu li dosli maksuz ili im je bilo usput,no ne mijenja stvar.Doduše nismo ih vidjeli,pa ne mozemo tvrditi kako izgledaju ta čudna bića.Ali,stvarno bilo je vrijeme.Ovu zemlju zadnjih godina pohodili su četnici,ustaše,mudžahedini,razni Akašiji,Stoltenberzi i Ovnovi,parod Oveni,a mi smo strpljivo čekali i gledali u nebo.I dočekali.Ono jeste da smo jedno vrijeme gledali hoće li nas neki NATO spasiti bombardovanjem naših neprijatelja,pa jedno vrijeme smo gledali hoće li pasti kakav humanitarni paket,nakon rata smo gledali u nebo govorili : a) samo neka ne puca, b) da mi je kakav posao, c) da je ono bježati odavde.Zaokruži tačan odgovor.I danas povremeno gledamo u nebo kada kupujemo Bingo (najčešće petkom predveče) ili postimo pa molimo Boga da nam oprosti što lažemo i sebe i njega (čast većem broju izuzetaka).
Činjenica je da pojava vanzemaljaca nije zabilježena nikad ili gotovo nikad u razvijenim zemljama poput Švicarke,Engleske,Njemačke…

Obično vanzemaljci za svoje izlete biraju Južnu Ameriku ili slične „gologuze“ zemlje u kojima stanovništvo nema posla,polugladno i demoralisano raznim diktatorima i revolucijama gleda u nebo.I vidi,činjenica je da vidi !

Posebno u zemljama gdje je legalizirano pušenje marihuane.
Nije da ne vjerujem u civilizacije izvan naše,ali ja obično subotom kad se nađem sa svojim društvom i „pomirišemo“ neku solidnu Graševinu, oko 2 sata ujutro galantno pićem počastim E.T.-ja i Yetija za susjednim stolom,a kad platim ceh uzjašem Nessie iz Loch Nessa i odoh kući,jer mi ljubomorna Trnoružica ne toleriše duže izlaske.
Uostalom,kuda će vanzemaljci ovamo ? Da nam još i oni prave problem.Oni znaju da nisu ni Srbi ni Hrvati ni Bošnjaci ( a nisu ni Finci ni Sejdić). Dakle ,ako dođu,automatski moramo mijenjati Ustav,ili „frcamo“ iz Vijeća Evrope.
U oktobru su izbori,pa još da se koji kandiduje.Pa mi kao da nemamo svojih vanzemaljaca ovdje.Istih takvih, velikih glava,nadutih trbuha,voze se u nekim čudnim vozilima,pričaju jezik koji niko ne razumije,itd…

Šta da su i miroljubivi ? I sad dodju,a mi zaljubljiva nacija kakva jesmo,pa se počnemo miješati.I sad zaljubim se u neku plavušu.I to „ultravioletnu prirodnu plavušu“.Uzmemo se i pravimo djecu.Iako nisam siguran kako oni to rade ( i ovaj sam naš način jedva naučio).Kako ću ići puncu i punici.Ko će mi dati vizu,kad mi nedaju da posjetim neku zemlju gdje živi moja vrsta ?
Majko mila,kakvu će mu punica subotom ispeći glavušu. Od koje vrste ?
Navijaju li oni za reprezentaciju Bosne i Hercegovine,ako već ne navija Milorad Dodik ?
Pošto je gore polovan „Vojager“,da nije udaran i da nije puno prešao svjetlosnih godina ?
Kako će mi punac i punica prevesti jurt na nekom Mliječnom putu,Kumovoj slami ?
Neka mene gdje jesam.Volim ja nju…ne ovu „ultravioletnu“,već ovu svoju „gologuzu“.Ja bolje nemam i ne treba mi.Možda mi i treba,ali je tek sad ne dam !

Da,mislim na Bosnu i Hercegovinu.
„Konobar, da platim ! I reci kapetanu Piccardu da ja neću ići.Ostajem.Svratite vi opet.
Bujrum kao u svoju kuću…“

Objavio: Sat, 03/12/2011 - 23:57

Facebook komentari

Back to top