Pobjeda Kukuriku koalicije, potop HDZ-a

Home

Pobjeda Kukuriku koalicije, potop HDZ-a


ZAGREB - Prema rezultatima izlaznih anketa Nove TV i agencije Ipsos puls koja je provedena na 30 078 birača, Kukuriku koalicija bi trebala osvojiti 83, a HDZ 40 mandata, prenosi Nacional. Očekivano, u taboru Kukuriku koalicije se nakon proglašenja izlaznih anketa prolomio pljesak, dok je u HDZ-ovom taboru poprilično tiha atmosfera.

"Mi smo se nadali da ćemo dobiti otporu građana. Moramo se još strpiti da vidimo službene rezultate", rekla je Milanka Opačić. Najavila je kako će se Zoran Milanović obratiti javnosti poslije ponoći.

"Ovo su još uvijek izlazne ankete. Mislim da bismo se za potvrdu naše pobjede ipak morali malo strpiti", rekla je Milanka Opačić.

Glavni sekretar HDZ-a Branko Bačić nije želio komentirati izlazne ankete rekavši kako su prethodnih izbora vidjeli koliko one mogu biti neprecizne.

"Okolnosti u proteklih nekoliko mjeseci bile su izuzetno teške za HDZ. Usprkos činjenici da smo u tom periodu ostvarili ogromne rezultate mi nismo imali ravnopravne uvjete u ovo kampanji niti u ovoj godini. Usprkos tome, i nakon ovih izbora ostiti ćemo najjača politička stranka", rekao je Bačić te istaknuo kako je apsolutno siguran da će do kraja večeri imati značajno veći broj mandata od ovih koje daju izlazne ankete.

Izlazne ankete pokazuju i kako bi u Sabor ušli još Hrvatski laburisti sa 6 zastupnika, HDSSB sa 6 zastupnika, HSS sa 2 zastupnika te nezavisna lista don Ivana Grubišića sa 2 i HSP Ante Starčević s 1.

Rezultati anketa temelje se na dobrovoljnom odazivu birača, a mogućnost pogreške je dva do tri posto.

Objavio: Pon, 05/12/2011 - 01:19

Facebook komentari

Back to top