POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI: Kantonalne biblioteke u Bihaću i Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić iz Karlovca

Home

POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI: Kantonalne biblioteke u Bihaću i Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić iz Karlovca


U prostorijama američkog kutka pri JU Kantonalna i univerzitetska biblioteka u Bihaću je 3. decembra 2011. godine potpisan sporazum o suradnji između te biblioteke i Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić iz Karlovca (Republika Hrvatska).

Sporazum su potpisali  Ratko Knežević, direktor JU Kantonalna i univerzitetska biblioteka u Bihaću i  Frida Bišćan, ravnateljica Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić iz Karlovca. Kako je naveo direktor Knežević, sporazum je ne samo potvrda veoma uspješne suradnje ove dvije institucije, nego će se očitovati i u zajedničkim projektima koji će se planirati za ubuduće, a koji će uključivati prekograničnu suradnju u svim domenima nauke, kulture, umjetnosti i obrazovanja.

Ti projekti će vjerovatno biti prepoznati i od strane ne samo relevantnih vlasti dviju država već i šire evropske zajednice, i kao takvi biti podržani. Ovaj sporazum je primjer dobre suradnje ove dvije institucije iz susjednih zemalja koje samopregorno žele da svoj rad prošire na što veći broj korisnika njihovih usluga uključujući i prekogranični rad na terenu sa lokalnim stanovništvom obje države. Iako su ovo teška vremena po mnogo čemu,ovo je još jedan uspjeh u promociji kulture i kulturnih aktivnosti ne samo na području USK već i mnogo šire „- kazao je direktor Knežević.

mojusk.ba

Objavio: Wed, 07/12/2011 - 09:18

Facebook komentari

Back to top