H.O. SADAKA BUŽIM: Povodom mjeseca Ramazana podijeljeno 50 paketa pomoći

Home

H.O. SADAKA BUŽIM: Povodom mjeseca Ramazana podijeljeno 50 paketa pomoći

Aktivisti humanitarne organizacije „SADAKA“, uz pomoć Uzvišenog Allaha i nesebičnu podršku svih dobrih i humanih ljudi realizirali su u samo deset dana plemenitu akciju povodom mjeseca ramazana pod nazivom „Predramazanska akcija“ u kojoj je podijeljeno ukupno 50 prehrambenih paketa porodicama slabog materijalnog stanja.

Danas smo obišli porodice u naseljima Konjodor, Baštra i jedan dio Čave i tako podjelili 15 paketa sa osnovnim životnim namirnicama. U današnjoj akciji podjelili smo i petnaest kruhova koje su naši prijatelji uplatili u pekari „Klas“ Bužim za one porodice koje nemaju ni za kruh. Kao što znate kruh za kasnije je unaprijed plaćen kruh koji zatraži netko tko nema novaca da ga kupi. Mnogi danas nemaju za ono osnovno, kruh ili djetetu kiflu kupiti. Također, podijelili smo i petnaest Kurbana za isto toliko porodica, koje je naš prijatelj dostavio do aktivista organizacije da uruče ovim porodicama prilikom obilaska.

Cilj akcije je da i ove porodice dočekaju najodabraniji mjesec u godini, mjesec Ramazan sa onim osnovnim životnim namirnicama, te da bi se potaknuli i svi vi koji ste u mogućnosti da na ovakav ili neki drugi način iskažete svoju pomoć, plemenitost i solidarnost prema ovim kategorijama naših komšija.

Kaže poslanik Muhammed s.a.v.s. Ne vjeruje u mene onaj ko zaspe sit, a pored njega njegov komšija je gladan, a on to zna. ( Et-Taberani).

Svaki od uručenih paketa sadržavao je osnovne životne namirnice i to brašno, ulje, šećer, riža, sol, ulje, kafa, kao i osnovna sredstva za higijenu.

Ovom plemenitom akcijom pomogli smo porodice u naseljenim mjestima Bućevci, Palijan, Varoška Rijeka, Lubarda, Jusufovići, Ravnice, Ramina glavica, Konjodor, Baštra, Čava kao i u samom centru općine Bužim.

Ono što nas posebno raduje da u sklopu ove „Predramazanske akcije“ uspjeli smo obradovati i 17-oro djece jetima sa slatkišima. Neka Uzvišeni Allah najljepšom nagradom i bereketom nagradi donatore naših jetima.

Ovo je jedna od akcija podjele prehrambenih paketa porodicama slabog materijalnog stanja, a humanitarna organizacija „SADAKA“ ima u planu realizirati još niz sličnih akcija u toku mjeseca Ramazana.

Imetak koji udijelite drugima u vašu je korist, ono što udijelite drugima neka bude samo Allahu za ljubav – a ono što od imetka udijelite drugima nadoknadiće vam se potpuno, neće vam biti učinjeno krivo – (El-Bekare – dio 272 ajeta).

Na kraju još da zamolimo Milostivog Stvoritelja da sve dobre i humane ljude nagradi velikom nagradom za dobro koje su činili u ovoj plemenitoj akciji, te se iskreno nadamo da će te tako i nastaviti činiti dobra djela u svim narednim akcijama koje budemo organizirali.

(Cazin.Net/sadakabuzim.ba)

Objavito: Čet, 06/18/2015 - 13:20

Facebook komentari

Back to top