RADIONICA ZA NEZAPOSLENE ŽENE: „Mobilizacija i jačanje kapaciteta žena na tržištu rada"

Home

RADIONICA ZA NEZAPOSLENE ŽENE: „Mobilizacija i jačanje kapaciteta žena na tržištu rada"


„Mobilizacija i jačanje kapaciteta žena na tržištu rada“ naziv je danas održanog radionice za nezaposlene žene koje namjeravaju po prvi put da se upuste u realizaciju poslovne ideje, pokretanja vlastitog obrta ili unapređenje postojeće poslovne aktivnosti.

Trening je organiziran u sklopu istog projekta kojeg realizira Udruženje „Žene sa Une“ u partnerstvu sa Obrtničkom komorom USK, a u okviru fondova FIGAP programa.

Tokom 12 mjeseci implementacije projekta, predviđeno je da se 100 žena aktivira i otpočne privatni posao. Primarni cilj je pomoći nezaposlenim ženama, posebno onima koje po prvi put traže posao, a imaju ideju i žele pokrenuti privatni biznis. Deset žena će biti finansijski potpomognuto kako bi svoj biznis registrirale, također i one koje postojeći  posao žele unaprijediti.

Program edukacije sastoji se od predavanja i praktičnih vježbi. Radionice su do sada je održane u Bosanskom Petrovcu, Ključu, Bosanskoj Krupi i Cazinu. Do kraja godine planirane su u sanskoj, velikokladuškoj i bužimskoj općini. Pored programa edukacije planirano je i osposobljavanje tima od 10 do 15 stručnjaka, koji će kasnije stečena znanja prenositi na druge.

USKPORTAL.BA
Objavio: Pet, 09/12/2011 - 09:33

Facebook komentari

Back to top