Rješenje za grb grada neprihvatljivo

Home

Rješenje za grb grada neprihvatljivo

Odbornik NDP-a u Skupštini grada Banjaluka Mirna Savić-Banjac rekla je da je nelogično da odbornici pozicije usvoje prijedlog koji će ići u javnu raspravu 30 dana, ali da javno iznesu stav da ga neće prihvatiti kada nakon rasprave dođe na Skupštinu. 

Prema njenim riječima, odbornici opozicije su od početka napominjali da procedura o izboru grba nije ispoštovana na način kako se to radi u drugim gradovima, niti su građani Banjaluke i odbornici jasno definisali šta traže, kako bi autori znali šta treba da pripreme. 

"Osim toga, potrebna je stručna komisija koja će filtrirati te radove i eliminisati one koji su na bilo koji način neispravni ili ne odgovaraju odredbama koje je proglasio Ustavni sud", rekla je Savićeva na konferenciji za novinare u Banjaluci. 

Ona je istakla se neefikasnost vladajuće koalicije ogleda i u tome da je u prvom tromjesečju održana samo jedna sjednica Skupštine grada. 

Odbornik NDP-a u Skupštini grada Banjaluka Vladimir Mirošljević kaže da će u nastavku sjednice parlamenta biti riječi o dva važna dokumenta. 

"Jedan je Program mjera za povećanje sredstava u budžetu, iz kojeg se može vidjeti da sav deficit u budžetu treba da se naplati od građana", rekao je Mirošljević. 

On je naveo da je drugi dokument Izvještaj o radu gradonačelnika Banjaluke Slobodana Gavranovića i njegove službe za prethodnu godinu. 

 

srna

Objavito: Ned, 04/05/2015 - 09:28

Facebook komentari

Back to top