RVI i veterani osuđuju medijske napade na generala Dudakovića

Home

RVI i veterani osuđuju medijske napade na generala Dudakovića


Svi građani bihaćke regije i svi patrioti Bosne i Hercegovine su Peti korpus, a onaj ko napada bilo kojeg pripadnika Petog korpusa, napada cijelo stanovništvo – istaknuto je između ostalog na sjednici ratnih vojnih invalida, upriličenoj juče povodom sve češćih medijskih napada iz Republike Srpske na generala Atifa Dudakovića. Sjednici su prisustvovali i ratni komandanti 5. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine.

I na ovom skupu je istaknuto da se podrške ovakvog tipa ne trebaju pružati selektivno, ali se ne smije ni minimizirati pravedna borba Petog korpusa za odbranu ovog kraja i Bosne i Hercegovine.

- Borac 5. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine srušio je sve vojne teorije na bihaćkom ratištu, istovremeno je bio najveći paćenik i najveći patriota, najslabiji vojnik i najbolji borac, najneopremljeniji i najnenaoružaniji, a istovremeno najbolji nišandžija, vezista, minobacačlija, raketaš i tenkista. Borac 5. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine se ne smije zaboraviti, niti se smije dozvoliti izjednačavanje sa onima koji su ubijali, klali, silovali, rušili i palili – poručili su i veterani Odbrambeno-oslobodilačkog rata na susretu upriličenom juče, a opet povodom sve veće medijske kampanje iz Republike Srpske protiv pripadnika Petog korpusa.

Ovom prilikom je istaknuto da veterani 5. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine daju punu podršku državnim institucijama na rasvjetljavanju ratnih zločina počinjenih na prostoru Bosne i Hercegovine od 1992. do1995. godine

uskportal

Objavio: Pon, 05/12/2011 - 01:45

Facebook komentari

Back to top