SANSKI MOST: Kamber je srušio Alagića, a sada podmeće i Dudakoviću!?

Home

SANSKI MOST: Kamber je srušio Alagića, a sada podmeće i Dudakoviću!?


Nakon što je Asim Kamber uništio i u smrt otjerao legendarnog generala Armije RBiH Mehmeda Alagića ovaj ratni logističar namjerio se i na generala Atifa Dudakovića, bivšeg komandanta Petog korpusa Armije RBiH, koji već mjesecima bije najteže životne bitke!

Zastupnik u Skupštini Unsko-sanskog kantona Nermin Bećirbegović, naime, opravdano je, govoreći o Kamberu kao rušitelju rahmetli Alagića, uveo i tezu o rušenju generala Dudakovića kroz medijske laži koje se plasiraju iz RS.

Sklapanje dosjea

Doušnička priroda i potkazivački mentalni sklop Asima Kambera, koji se godinama nameće kao advokat i branitelj interesa člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, uklapa se u ovakve scenarije degradacije značajnih ličnosti. On se, ustvari, od 1996. godine ne bavi ničim drugim osim sklapanjem dosjea.

- Kao borac i teški ranjenik Sedmog korpusa, nikad vam neću oprostiti što ste radili na uništenju generala Mehmeda Alagića! Družili ste se s njim sve vrijeme praveći plan kako da ga uklonite s mjesta načelnika da biste zagospodarili Sanskim Mostom - kazao je za skupštinskom govornicom Bećirbegović.

Slično razmišlja i Nihad Ključanin, predsjednik Udruženja logoraša Sanskog Mosta, navodeći da nije nemoguće da upravo Kamber stoji iza medijske hajke na generala Dudakovića.

- Zašto to ne bi bilo moguće!? Zar SDA nije na vlasti u USK, a u njoj Kamber igra važnu ulogu i da li se i na koji način ova stranka oglasila povodom diskreditacija generala Dudakovića i starješina Petog korpusa kroz medijske pritiske iz RS na institucije države da hapse Dudakovića i sude mu? Naravno da nije - kaže Ključanin.

Kamber je, na to podsjećaju historijske činjenice, bio centralna figura najbjesomučnije kampanje protiv rahmetli Alagića sve do njegove prerane smrti.

Blaćenje heroja


- Alagić je par ekselans kriminalac i prevarant svjetskog glasa - tako je o rahmetli generalu govorio Asim Kamber u vrijeme kampanje protiv Alagića.

Svojevremeno je predsjednik SDA Sanski Most, rahmetli Ahmet Paunović u bh. štampi izjavio da sve dezinformacije o Alagiću dolaze od Asima Kambera, Rifeta Bahtića i Suada Šabića. Kamber punu deceniju nastoji oboriti istinu o svojoj nečasnoj ulozi u "pakovanju"  tadašnjem načelniku općine Sanski Most. On je bio idejni vođa i pokretač kampanje protiv Alagića u koju je uključivao i članove svoje familije. Lično je novinarima dijelio materijale iz sudske istrage protiv Alagića, a o tome najviše zna tadašnji istražni sudija Adil Draganović.
 
Parama Armije putovao po Evropi

Sadašnji medijski advokat Bakira Izetbegovića cijeli rat proveo je po evropskim državama kao logističar koji nikada nije ni Sedmom korpusu ni građanima BiH podnio izvještaj šta je, koliko i za koga prikupljao. Ostale su potpuno utemeljene priče o njegovom lagodnom životu po Zagrebu, vožnji tuđih motornih vozila, prodaji na štandovima po dijaspori simbola Sedmog korpusa... 

- Kad sam vidio da parama Prvog krajiškog bataljona putuje u Hercegovinu, odmah mi je bilo sve jasno - kazao je jednom prilikom o njegovim logističarskim turama general u mirovini Fikret Ćuskić.

Hajku organizirao  sa stranim špijunima


Stranka za BiH u septembru 2008. godine također je podsjetila na ulogu Asima Kambera u rušenju rahmetli generala Mehmeda Alagića, navodeći da je on sa "stranim obavještajcima pokrenuo veliku medijsku hajku protiv legendarnog generala".

- A kada je završio zadatak, u listu "Ljiljan" je u uniformi Hrvatske vojske izjavio: "Ja, Asim Kamber, hrvatski bojovnik, srušio sam generala Alagića."

Inače, ratni logističar Kamber se za vrijeme najžešćih borbi između Armije RBiH, HV i HVO-a bez ikakvih smetnji kretao po Hrvatskoj i sve do sredine 1994. godine bio pripadnik Hrvatske vojske. Takav čovjek vedri i oblači u SDA u Sanskom Mostu i USK izjavio je tada predsjednik SBiH Sanski Most i tadašnji državni poslanik Sadik Bahtić u "Oslobođenju" od 21. septembra 2008. godine.

Zakleo se da će generala strpati iza rešetaka

Udruženje logoraša u Sanskom Mostu oglasilo se saopćenjem 27. jula 2006. godine u kojem je podsjetilo javnost da se Asim Kamber, danas nosilac liste USK, dakle, pulen Sulejmana Tihića, bio zakleo da će generala Mehmeda Alagića strpati iza rešetaka.

avaz/bišćani.net

Objavio: Wed, 07/12/2011 - 10:21

Facebook komentari

Back to top