Sanski Most: Započele pripreme za humanitrani koncert “Ko nekad u osam“

Home

Sanski Most: Započele pripreme za humanitrani koncert “Ko nekad u osam“


Započele su pripreme za humanitarni koncert pod nazivom „Ko nekad u osam“ koji će se održati 27. Decembra u prostoru stare gradske vijećnice u Sanskom Mostu. Koncert ima humanitarni karakter, a sav prihod prikupljen na ovom događaju biće namjenjen projektu „Nada“ u Sanskom Mostu.

Riječ je o projektu koji je posvećen djeci s posebnim potrebama i on se realizira poslednjih nekoliko godina u sklopu nevladine organizacije „AWO Domovinska bašta“. U okviru ovog projekta vrši se edukacija i socijalizacija djece s posebnim potrebama koja žive na području sanske općine.

Ideja o organiziranju humanitarnog koncerta rodila se spontano, a njeni inicijatori su mladi Sanjani koji djeluju u okviru nekolicine rok muzičkih grupa u Sanskom Mostu.  Na danas održanom sastanku razgovaralo se o organizacijskim detaljima koncerta koji će se održati pod sloganom „Raja za raju“. Sav prihod koji se ostvari od prodaje ulaznica ili kroz razne vidove sponzorstva biće namjenjen pomoći i finansiranju projekta „Nada“.

Očekuje se da će ovaj događaj izazvati veliki interes kod građana Sanskog Mosta, obzirom na njegov karakter i humane ciljeve zbog kojih se organizira. Koncert će biti održan pred novogodišnje praznike kada se očekuje i prisustvo velikog broja Sanjana koji žive i rade u inozemstvu.

Također, koncert će poslužiti i kao prilika da javnost bude upoznata s projektom „Nada“ koji je jedini projekat takve vrste u Sanskom Mostu posvećen djeci s posebnim potrebama. Istovremeno, koncert „Ko nekad u osam“ poslužiće i kao prilika za afirmaciju mladih sanskih rok grupa te ove vrste muzičkog izraza. Svi koji žele da pomognu ovaj projekat više informacija mogu potražiti u prostorijama nevladine organizacije „AWO Domovinska bašta“.

sanskimost.gov.ba

Objavio: Čet, 08/12/2011 - 17:40

Facebook komentari

Back to top