SKRATILI RADNO VRIJEME ZBOG DOLASKA PAPE: Kakvog posla? Ne radim ni do 12, a ni od 12h.

Home

SKRATILI RADNO VRIJEME ZBOG DOLASKA PAPE: Kakvog posla? Ne radim ni do 12, a ni od 12h.

Eto, papa odlučio doći u službenu posjetu BiH, i gdje drugo, nego u naš glavni grad. Međutim, niko nije očekivao da će se pažnja medija, ali i svih stanovnika BiH usmjeriti upravo na ovaj događaj.

Stanovnici Sarajeva su dobili i određen "pravilnik" za taj dan (neka se jednom i kod nas poštuju nekakva pravila), a svi u F BiH skraćeno radno vrijeme danas, 5 juna. Inače, papa stiže sutra. Skraćeno radno vrijeme utvrđeno je povodom organizacije i priprema za doček poglavara Vatikana, pape Franje našoj maloj zemlji na razmeđu svjetova. Čak je i nastava u školama skraćena, dok nam učenici naše cazinske "Gimnazije" otkrivaju da oni danas uopće nemaju nastavu. Jer dolazi papa. U Sarajevo.

Kad se na našem Portalu pojavio članak o skraćenom radnom vremenu, počeli su i komentari.

- To ovi na vlasti rade do 12h. Ostali narod ionako ne radi, nemaju posla.
- Ja u Bosni nisam nikad imao posla ni do 12, a ni od 12h.
 - A nemate para kad treba prenositi utakmice naše Reprezentacije?
- Ma ko radi? Niko ne radi. Da mi je raditi i do 12h. Ikad.

I eto, dolazi nam papa. Da se razumijemo, meni to ne smeta. Dobrodošao. Sad će za nas čuti i neki koji nisu nikad prije. A kao duhovna, vjerska osoba i zaslužio je doček. I dao Bog da nas niko ne osramoti kad sve oči svijeta budu uperene u ovaj događaj. Ali imamo mi Srebrenicu, Prijedor, Ahmiće, Bratunac. Zašto te dane, kad prolijevamo suze i žalimo za onima kojih više nema, nema ovakvih "povlastica"?

Papa, dobro nam došao.
 

Mirela Selimović/Cazin.NET

Objavito: Pet, 06/05/2015 - 13:40

Facebook komentari

Back to top